Vanwege Corona worden veel activiteiten afgelast, maar de huidige situatie biedt ook nieuwe kansen. Sinds drie weken is Philharmonie een unieke samenwerking aangegaan met enkele lokale ondernemers. Elke vrijdag, de traditionele repetitie-avond van het harmonie-orkest van de Philharmonie, staat er een smaakvolle of interessante aanbieding voor leden en niet-leden klaar. Dit alles onder het motto ‘wees loyaal en koop lokaal’ waarmee de Philharmonie Sittard invulling wilt geven aan hun traditionele Philavond en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid toont  voor de vele ondernemers die ook altijd klaar staan voor deze Sittardse harmonie. 

Lokale ondernemers, die een band hebben met de Philharmonie, worden op deze wijze gesteund en een hart onder de (ondernemers)riem gestoken. Tevens steunt elke besteller met de aankoop van het Phil Preuve-arrangement ook de Philharmonie, omdat een deel van de opbrengst ten goede komt aan dit muziekgezelschap. Tot slot is de besteller zelf uiteraard ook een geluksvogel omdat deze heerlijk thuis met het eigen gezin wekelijks kan genieten van al deze smaakvolle aanbiedingen of interessante acties: 1 +1 = 3 !

Inmiddels gaat deze actie al de derde week in en is een groot succes. ‘Na de heerlijke borrelplan van ‘Gastrobar1677’ stond afgelopen week de Tapasbox van ‘Chez Serve’ op het menu. Inmiddels weten veel bestellers de weg naar Phil Preuve te vinden. Vorige week waren we zelfs helemaal uitverkocht’, licht Joska Muijtjens, bestuurslid bij de Philharmonie toe. ‘Sinds de start krijgen we regelmatig telefoontjes en e-mails van ondernemers uit Sittard die zich willen aansluiten. De komende weken kunnen we dan ook ruimschoots vooruit. Aanstaande vrijdag wordt het Phil Preuve-arrangement verzorgd door de keukenbrigade van restaurant ‘Meds’, maar ook collega-ondernemers zoals onder andere ‘Schtad Zitterd’, ‘De Limbourg’, ‘Luna’ en de ‘Vijf Heringe’ hebben interesse in onze actie getoond’, aldus initiatiefnemer en bestuurslid Rene Boesten.  

Deelnemen aan het ‘Phil Preuve’ is voor iedereen mogelijk. Elke maandag zal het nieuwe arrangement bekend gemaakt worden op de website van de Philharmonie Sittard. Via deze site kan er ook besteld worden: https://www.philharmonie.nl/phil-preuve/