Op zaterdag 22 april presenteert het harmonieorkest van de Philharmonie Sittard een wervelend programma in het Toon Hermans Theater. Het concert heeft de bijzondere titel ‘Phinyl’ meegekregen en verwijst daarmee naar de verweving van het moderne muzikale repertoire van de Philharmonie met de retro 78-toeren grammofoonplaten uit de jaren zestig. Het muzikale menu van deze avond bestaat uit een aangenaam luisterprogramma met klassieke en lichte muziek. Van Abba tot Bizet en van Pink Floyd tot Toon Hermans: u gaat het allemaal horen. Een ware ‘trip down memory lane’!

De presentatie van de avond is in handen van Marc Hermans, bekend als zanger, acteur en creatief brein van ‘Medammecour’ en de dialectband ‘Ummer d’r Neaver’. Marc is ook een fanatiek vinyl-liefhebber en zal u op deze avond vanachter zijn draaitafel met oude grammofoonplaten meenemen in het programma.

Naast Marc Hermans leveren Marlou Obers, Rob Mennen en Joost Meijs een muzikale bijdrage aan de avond. De in Sittard woonachtige zangeres Marlou Obers is als zangdocent werkzaam op de Toneelacademie Maastricht en treed veel op als gastsoliste met diverse orkesten. Naast haar werk als leadvocaliste bij meerdere bands ondernam zij meerdere Amerikaanse tournees met Big Bands en is zij te horen op veel studioproducties. In 2019 bracht ze haar eerste succesvolle dialectsingle ‘Wo blif de Tied’ uit. Rob Mennen is pianist, muzikaal leider, presentator en programmamaker. Als klassiek geschoolde muzikant deed hij later veel ervaring op in lichte muziek. Rob is o.a. bekend van de “Op verzeuk op bezeuk”-reeks, tournees met landelijk bekende artiesten en de jaarlijkse “Mega Sing Along”. De in Kerkrade geboren bariton Joost Meijs werkte mee aan diverse opera’s, met als hoogtepunt de uitvoeringen ‘Andrea Chenier’ en ‘La Traviata’ met Placido Domingo in Versailles. Hij maakte in 1993 deel uit van de cast van ‘The Phantom of the Opera’ te Scheveningen. In Limburg kennen we hem met name als medeoprichter, zanger en frontman van ‘Ummer d’r Neaver’. De avond wordt compleet gemaakt met een speciaal opgericht kinderkoor uit de jeugdopleiding van de vereniging. De avond wordt muzikaal geleid door de nieuwe dirigent van ‘de Phil’, Jos Zegers. Van 2016 tot 2022 was hij chef-dirigent van het Bundespolizeiorchester München, en sinds 2022 is hij dirigent van het fanfareorkest “Bereden Wapens” van de Koninklijke Landmacht, alsmede hoofdvakdocent HaFaBra directie aan het Conservatorium te Maastricht.

De entreeprijs voor dit concert bedraagt 20 Euro waarbij een drankje in de pauze inbegrepen is. Kaarten zijn zowel te bestellen via de website van het Toon Hermans Theater (www.toonhermanstheater.nl) als via de Philharmonie (www.philharmonie.nl).