Gedreven, betrokken en vakkundig. Drie woorden die voor Ger Rademakers niet alleen op zijn bedrijf van toepassing zijn, maar ook op zijn sociale hart. Ger heeft de afgelopen 35 jaar niet alleen een gedegen naam weten op te bouwen als vakman op parketgebied, maar staat in Sittard-Geleen ook bekend als een persoon waarop je vrijwel nooit tevergeefs een beroep doet.

Vele adressen, tot in Amsterdam toe, heeft Rademakers Parket de afgelopen decennia voorzien van een nieuwe of gerestaureerde vloer. De kwaliteit van het werk heeft ervoor gezorgd dat deze ondernemer over de hoeveelheid werk niet te klagen heeft. Soms best een uitdaging, omdat het woord ‘nee’ niet voorkomt in het woordenboek van Ger. “Klopt. Omdat we met ons werk bepaalde verwachtingen scheppen zijn we eigenlijk altijd wel op zoek naar goede vakmensen. Het liefst zou ik meer dan drie bussen op de weg willen hebben om mijn klanten te helpen. Het is nu vaak zo dat als mensen me bellen, ik ze niet op korte termijn kan helpen. Dat is iets wat ik jammer vind. Ik zeg nooit ‘nee’, maar soms duurt het wat langer. Op dit moment hebben we ruimte voor een ervaren parketteur en een leerling parketteur; iemand die het vak in de praktijk bij ons wil leren.” 

Iemand die al anderhalf jaar aan de slag is om het vak in de vingers te krijgen is Ger’s zoon Glenn. “Ik vind het sjiek dat hij de handschoen heeft opgepakt en Glenn doet dit niet onverdienstelijk. Ik zie dat hij de kwaliteit heeft om op een dag de zaak over te nemen. Iets waarvan hij heeft aangegeven het op termijn graag te willen. Ik ben er ook best een beetje trots op dat ik hem, samen met mijn vaste kracht Aron, de passie van het vak mag bijbrengen. Het is zo’n mooi beroep om uit te mogen oefenen.”

Onlangs werd de huisstijl van Rademakers Parket door Harry Schmeits onder handen genomen. Zo kregen de bussen een nieuwe frisse look, net als de bedrijfskleding. “Ja, dat is soms nodig en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het is net als met de vloeren die wij leveren. Daar ga ik altijd voor honderd procent resultaat, dat moet je dan ook uitstralen met je voorkomen. Waar het vak van parketteur een uitstervend ras lijkt te zijn, willen de mensen steeds vaker een mooie houten vloer. Wij voorzien iedereen, die het ons vraagt, graag van een goed advies en werken toe naar een optimaal resultaat. Hout is immers een product met eeuwigheidswaarde, waar de klant dan ook zijn hele leven van moet kunnen genieten”, besluit Ger.

Rademakers Parket

Marcellienstraat 14

Sittard-Geleen

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Voor meer informatie:

046-4757286 of 06-22684112

www.rademakersparket.nl

Vader en zoon Rademakers: ‘Uit hetzelfde hout gesneden’. Foto Double Eye | Ivo Goessens