Vrijwilligersorganisatie De Brug en Vivantes maken kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds om het Riksja project in de Westelijke Mijnstreek te realiseren. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft dit bedrag per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt tot 24 november.

De Brug en Vivantes hebben met dit project van Fietsen Alle Jaren, de handen ineen geslagen. Het initiatief is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig of durven te fietsen, maar ook voor diegenen die zich eenzaam voelen en mensen die moeilijk mobiel zijn. 

“Met de uitvoering van dit project wordt mensen de mogelijkheid geboden om een fietstochtje te maken in hun eigen omgeving. Hiermee willen wij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen die zelf niet meer in staat zijn om te fietsen en daardoor vaker aan huis zijn gekluisterd. Het prijzengeld van de ANWB zal het mede mogelijk maken om twee riksja’s te kopen waarmee we dit project willen starten”, vertelt teamleider bij De Brug, Nicole Stadhouder. 

Op de stemsite ANWB.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten uit heel Nederland waarop gestemd kan worden. Het riksja project van De Brug en Vivantes staat vermeld onder de provincie Limburg. De stemperiode loopt tot 24 november en is dus al in volle gang. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van de meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 een winnaar per provincie. 

Foto Vrijwilligersorganisatie De Brug