Vorige week zijn de Romeinse beelden die 75 jaar geleden in Grevenbicht gevonden zijn onthuld. Verbazing, verwondering en enthousiasme onder de aanwezigen. Als je het pad naar het kerkje op loopt wordt je verwelkomd door 4 manshoge figuren, een vikingvrouw, een romeins soldaat, en een echtpaar in 17de eeuws kledij. Hun gezichten zijn uitgeknipt, zodat je foto’s kunt maken.

Niek Geelen heeft twee moderne Maasbeelden geplaatst van keramiek en brons, een naar aanleiding van de overstroming, de ander van de Maas als een idylle: de Maas als monster en de Maas als muze. In een grote vitrinekast staan de romeinse vondsten uit de privé verzameling van Crit Deuss. Zijn pronkstuk is een authentiek romeins huisaltaartje. 

Op de muren voert een 19 meter lange tijdlijn je door de eeuwen van de Beegse Maasvallei. In het midden staat een groot doek van 3,5 x 2,5 mtr dat vertelt over de relatie van de bewoners met de Maas, de stroomgeulverleggingen door de eeuwen heen, de overstromingen en de rampen en de wijze waarop de mensen zich daartegen beschermd hebben. 

De Jupiter beelden staan pontificaal in het midden van de kerk opgesteld.

De werkgroep Maasexpo van het Podiumkerkje heeft intensief samengewerkt met de heemkunde en de basisschool. Schilderijen, foto’s en door de kinderen gemaakte keramische potten zijn te zien. De combinatie van de eeuwenoude beelden met de potten van de kinderen is ronduit verrassend!

De expositie is te zien van woensdag tot en met zondag 25 juni van 13.00 uur tot 17.30 uur. 

Ook vinden nog 2 avonden presentaties en inleidingen over de Maasvaart (maandag 19 juni 19.30 uur) en de versnippering van Limburg (woensdag 21 juni 19.30 uur) .

(Zie: podiumkerkje.nl)