Op Internationale Vrouwendag 8 maart 2023 hebben de leden van Zonta Mergelland voor Oekraïense vrouwen en hun kinderen in de Wagenaarflat in Geleen een heerlijke maaltijd verzorgd. De dames uit Oekraïne zorgden voor een heerlijk dessert. 

Samen werd genoten van een gezellig etentje in de door ZoWonen beschikbaar gestelde Werkhal op de begane grond van de Wagenaarflat in Geleen.

Wat is Internationale Vrouwendag

Op woensdag 8 maart 2023 vieren we wereldwijd Internationale Vrouwendag.  Een dag die ook anno 2023 nog steeds hard nodig is. We vieren de successen van de vrouw, creëren bewustzijn en roepen  op tot een genderneutrale samenleving. 

Het thema van deze Internationale Vrouwendag is #EmbraceEquity. Met dit statement doet de IWD-organisatie een wereldwijde oproep om ons in te zetten voor inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. En ons uit te spreken tegen stereotypering, vooroordelen en discriminatie. Op naar een wereld waarin verschillen worden gevierd en gewaardeerd.

In Nederland is het thema van Internationale Vrouwendag in 2023: onbeperkt leefbaar. 

Zodat wijken, scholen, bedrijven onbeperkt leefbare plekken worden voor vrouwen en meisjes. Laten we samen met mannen een onbeperkt leefbare omgeving creëren.’

#internationalevrouwendag #internationalwomensday #roseday #EmbraceEquity #onbeperktleefbaar