Mensen met een verstandelijke beperking de kans bieden om (nog meer) te sporten. Dat is het doel van de tweede editie van de Rosa-Run die op Paasmaandag 10 april 2023 wordt gehouden. De opbrengst van dit jonge sportevenement, dat plaatsvindt in de historische binnenstad van Sittard, gaat naar een goed doel: Stichting Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg. Teams en individuele lopers kunnen zich nog tot 31 maart inschrijven.

Samen lopen voor een ander

Voor hardloopliefhebbers is de Rosa-Run een unieke kans om op een andere manier, alleen of in teamverband, een marathon te rennen. Via tijdregistratie kan iedereen de eigen prestaties bijhouden. Ook bijzonder aan dit sportevenement is dat elk team wordt aangevuld met een sporter van Bijzonder in Beweging. Amanda Klein, directeur van Bijzonder in Beweging: “Ook die sporter levert een bijdrage aan de estafette-marathon. Al is het een symbolische bijdrage als supporter of buddy. Op die manier verbinden we mensen zonder beperking aan mensen met een beperking. Samen bewegen ze en maken ze plezier. Een fantastisch vooruitzicht, dat zorgt voor meer inclusiviteit voor de doelgroep. Aan dit event kun je met collega’s, schoolklas, vereniging of vrienden en familie meedoen. Na afloop is er tijd voor een (netwerk)borrel.”

Achtergrond

Rosa-Run is ontstaan uit de bijzondere samenwerking tussen Kennedy-Mars Sittard en Stichting Bijzonder in Beweging. Zij bundelden op Paaszaterdag 2019 voor het eerst hun krachten door mensen met een verstandelijke beperking de kans te bieden om, begeleid en in hun eigen tempo, de kortere afstanden van de jaarlijkse wandeltocht te lopen. De samenwerking smaakte naar meer, net als het betrekken van de doelgroep bij een sportevent. Het idee voor de Rosa-Run was geboren. De Rosa-Run is een estafette marathon waarbij teams binnen 4 uur samen maximaal de afstand van een marathon door het centrum van Sittard rennen. Het is geen wedstrijd, wel een sportieve prestatie.

www.rosa-run.nl