Shadow Game is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. In deze mozaïekvertelling worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. De film won de prijs voor beste film op het Movies That Matter Film Festival 2021. Deze bijzondere film is te zien in Filmhuis De Domijnen op woensdag 23 juni. Aansluitend is er een nagesprek met één van de makers van de film. 

Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel (De Deal) verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit.
Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

Vluchtelingenwerk Sittard-Geleen en Amnesty International dragen het programma graag mee uit en zijn deze avond ook aanwezig met een stand.

Over Shadow Game: Shadow Game is een transmediaproject over jonge alleenreizende vluchtelingen van Eefje Blankevoort en Els van Driel, gemaakt in nauwe samenwerking met journalist en vertaler Zuhoor al Qaisi. Het project bestaat uit een lange documentaire (90 min), een serie korte follow-up docu’s (30 min), een impact campagne, adventure game en een multimedia serie / tentoonstelling in samenwerking met Cigdem Yuksel.