De gemeente Sittard-Geleen heeft vandaag een dienstverleningsovereenkomst met Laco Geleen BV gesloten voor de dienstverlening van Glanerbrook gedurende de transitiefase richting de vernieuwbouw van de centrale zwem- en schaatsvoorziening Glanerbrook. Wethouders Ton Raven (Sport) en Leon Geilen (Zorg en Welzijn) hebben samen met Laco-directeur Bert Lavrijsen het personeel van Laco Glanerbrook hierover geïnformeerd. De werknemers van Laco Geleen blijven gedurende de overeenkomst in dienst van Laco.

Vanaf 1 januari 2021 is de gemeente Sittard-Geleen als eigenaar verantwoordelijk voor de exploitatie van Glanerbrook. In afwachting van de vernieuwing van Glanerbrook tot dé centrale zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen, zal Laco Geleen BV de dienstverlening voor de gemeente op zich nemen. De gemeente en Laco ondertekenden vandaag een overeenkomst waardoor de sportieve activiteiten voor gebruikers en bezoekers kunnen doorgaan. Deze dienstverleningsovereenkomst heeft een looptijd van drie jaar.

Op 31 december 2020 loopt verder de erfpacht van Glanerbrook af. De gemeente wordt daarmee weer volledig eigenaar van het complex. Met Laco is hierover een vaststellingsovereenkomst gesloten.

Laco-directeur Bert Lavrijsen (midden) en wethouders Ton Raven (links) en Leon Geilen  ondertekenden vandaag eenovereenkomst waardoor de sportieve activiteiten in Glanerbrook voor gebruikers en bezoekers kunnen doorgaan tijdens de vernieuwbouw.