Heb je altijd al een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit je kans! Ontdek het plezier van samen muziek maken.

Harmonie Sint Joseph Sittard, Harmonie Concordia Obbicht en Harmonie Aurora Grevenbicht organiseren de Nieuw Talent Orkesten Sittard en Maasvallei. Een uniek muziekproject voor volwassenen. In tien repetities laten we je ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. 

Als muziekverenigingen trekken we samen op zodat we optimaal gebruik kunnen maken van elkaars ervaring en waar mogelijk elkaar ook kunnen ondersteunen op andere vlakken zoals het beschikbaar stellen van instrumenten. Op deze wijze bieden we bovendien binnen de gemeente Sittard-Geleen alle inwoners een kans om te starten. Of je nu uit een van de kerkdorpen komt of een van de grotere centra. Er is altijd een locatie dicht in de buurt.

Harmonie Concordia en harmonie Aurora organiseren de eerste repetitie op zaterdag 4 maart, aanvang 18.00 uur in zaal Aurora in Grevenbicht. De volgende repetities zijn op zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur afwisselend in Grevenbicht en Obbicht. Bij Harmonie Sint Joseph is de eerste repetitie op zondagochtend 12 maart 2023, 10.30 uur in ’t Jochem Ehrenshoes in Sittard. De volgende repetities in Sittard zijn op zaterdagochtend van 10.30 – 12.30 uur Guus Pieksma zal ervoor zorgen dat deze eerste repetities bijzonder worden. Onder zijn enthousiaste muzikale leiding zullen de eerste noten geblazen worden. Hij heeft als initiatiefnemer van dit succesvolle concept uit Sneek, al heel veel Nieuwe Talentenorkest in het land helpen starten. Daarna wordt het stokje in Sittard overgenomen door Roy Deuss. 

Om mee te kunnen doen hoef je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. Er zijn ervaren muzikanten om je te helpen. De repetities duren twee uur en die vliegen voorbij! Natuurlijk is er een pauze en belangrijk: het plezier staat voorop. We sluiten de repetitieperiode af met een feestelijk concert medio mei.

Iets voor jou?

Wij zorgen voor een instrument en lessenaar. Misschien weet je al welk instrument je wilt bespelen en anders kies je op de eerste repetitie een instrument. Verder krijg je een complete orkestmap. Meer dan 1.500 Nieuw Talent Orkest muzikanten gingen je voor en ontdekten een geweldige nieuwe hobby!

Het accent ligt op gezelligheid, ontspanning en ontmoeting. Een laagdrempelige uitdaging voor mensen die nog nooit een instrument in hun handen hebben gehad met als motto: fouten maken mag. De nadruk ligt op de ongedwongen sfeer van de repetities.

Ook zij-instromers zijn welkom, dit is de kans om een nieuw instrument te leren spelen. Of om een oude hobby weer op te pakken voor mensen die jaren geleden muziek gemaakt hebben.

Aanmelden?

Voor aanmelden, vragen en informatie: