Tijd voor een nieuwe hobby in deze Corona-tijd? Of wil je je oude hobby weer oppakken? Dan ben je van harte welkom bij de slagwerkgroep van Harmonie Sint Joseph Sittard, afgekort Slasj!

De slagwerkgroep bestaat op dit moment uit veertien leden van verschillende leeftijden, met spelers op diverse trommels en andere percussie-instrumenten en op melodisch slagwerk (xylofoon, marimba, vibrafoon); daarnaast is er een jeugd-slagwerkgroep van vier leden. Naast de traditionele straat-optredens, samen met het harmonieorkest (o.a. met carnaval en in processies) speelt Slasj ieder jaar minstens één aansprekend avondvullend concert, met cross-overs met bijvoorbeeld een coverband. In 2017 was dat Slasj Rocks in Volt in Sittard, in 2018 Pop through the years in het Forum in Sittard en nadat 2019 een concoursjaar was voor Slasj stond voor 2020 een concert met filmmuziek gepland, maar vanwege Corona hebben ze dat moeten doorschuiven naar -hopelijk- 2021.

Eind 2019 werd Slasj Limburgs Kampioen en promoveerde naar de tweede divisie, de op één na hoogste divisie. Daar bovenop werden ze begin 2020 ook Nederlands Kampioen. Maar Slasj wil graag doorgroeien, in bezetting en in kwaliteit waarbij de balans tussen de muzikale ambities en de onderlinge sfeer zeker niet uit het oog wordt verloren.

Lijkt het je wat en heb je lessen of opfrislessen nodig, dan kunnen die worden gevolgd in het eigen harmonielokaal aan het Kloosterplein in Sittard.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden, eventueel voor een proefperiode, dan kun je contact opnemen met Fred Revenich, tel. 06 – 5102 9854.

Overigens zoekt Harmonie St. Joseph Sittard ook leerlingen voor hun jeugd-harmonieorkest. Wil je een blaasinstrument leren spelen om daarmee samen met leeftijdsgenoten in een orkest te spelen? Neem dan contact op met Marian Versleijen, tel. 06 – 1413 6085.

Foto Eigen archief Sint Joep.