Door de huidige Corona-maatregelen werken steeds meer mensen thuis. Dat is van invloed op de dynamiek in hun leven. Sociale contacten zijn beperkt en dat is niet bevorderlijk voor het energielevel en de concentratie. Het krijgen van voldoende beweging zorgt ervoor dat de fysieke en mentale gezondheid beter in balans komt en het verhoogt bovendien de weerstand.

Bij Anytime Fitness in Sittard bieden ze niet alleen de mogelijkheid om te sporten in een veilige omgeving, maar ook onder de juiste begeleiding. Tom Janssen: “Lekker bewegen zorgt ervoor dat je frisser verder kunt met je werk. Door ons 24/7 concept kan iedereen er op een zelfgekozen moment tussenuit om te trainen en te sporten. Even je energie op iets anders richten dan alleen maar het werk.” Anytime Fitness onderscheidt zich ook door haar klanten een veilige en verantwoorde omgeving te bieden om in te sporten. “We houden ons aan de richtlijnen. We desinfecteren na gebruik de materialen, zorgen voor 1,5 meter afstand en werken met een reserveringssysteem, zodat het nooit te druk is. We zien sinds een aantal weken ook een betere spreiding en minder piekmomenten.”

“Door het thuiswerk zijn er gezondheidsrisico’s die anders niet aan de orde zouden zijn. Denk daarbij aan verhoogde bloeddruk, stress, rug- en nekklachten en de invloed van een verslechterd eetpatroon. Deze situatie is voor iedereen anders en daarom verzorgen wij met een vast introductieprogramma voor een persoonlijk beweegprogramma, in combinatie met voedingsadvies. Twee tot drie keer per week sporten is voldoende om je beter te voelen. Wellicht is het ook voor werkgevers interessant om na te denken of ze budgetten die ze anders kwijt zouden zijn aan een kerstborrel niet op een andere manier kunnen inzetten, bijvoorbeeld in de bevordering van de vitaliteit van de thuiswerkende medewerker. Dit betaalt zich onherroepelijk terug.”

Uit de maatregelen die het kabinet de afgelopen tijd trof om het Corona-virus in te perken blijkt dat men genoeg beweging een cruciaal item vindt. “De sportscholen zijn ontzien. En reken maar dat ze de fitnessscholen goed op de radar hebben. We zijn inmiddels een professionele bedrijfstak en hebben aangetoond dat we ons goed geschikt hebben naar de maatregelen. Men vindt bewegen belangrijker dan ooit”, besluit Tom Janssen.

Sporten bij Anytime Fitness is goed voor je algehele weerstand. Foto Theo Oberndorff