Een kinderboek dat in eerste instantie bestemd is voor kinderen in de lagere groepen van de basisschool. Op een kinderlijke wijze zijn van alle letters van het alfabet Sittardse woorden erin opgenomen en wordt menig woord verduidelijkt door een toepasselijke tekening. 

Natuurlijk vraagt het boek erom om voorgelezen te worden door trotse ouders en opa’s en oma’s die het Sittards dialect een warm hart toedragen. De woorden zijn zo gekozen dat ook alle klanken die in het Sittards voorkomen aan bod komen. Een dergelijk boek waarin de letters van het alfabet in het Sittards dialect aan bod komen bestond nog niet in Sittard en volgens de uitgevende Veldeke krènk Zitterd was het hoog tijd dat dit gerealiseerd zou worden. Binnen Limburg is er de laatste jaren veel aandacht voor het dialect en de wijze waarop dit leeft bij de jeugd. Het dialect spreken begint doorgaans in de thuisomgeving en het is mooi dat dit boek hier een handvat kan zijn bij het leren en lezen van woorden in het Sittards dialect. Er is gekozen om het boek uit te brengen met een harde kaft zodat het zeker ook tegen een stootje kan. 

De verkoopprijs zal bij verschijning €17,50 bedragen. Tot 17 november a.s. is het ook mogelijk om een exemplaar middels voorinschrijving te reserveren voor de prijs van €15,00. Stuur een e-mail naar veldekezitterd@gmail.com met in de omschrijving: voorinschrijving Zittesje abc. Vermeldt uw naam, adres en het aantal te bestellen boeken. Hiernaast dient het verschuldigde bedrag overgemaakt te worden naar NL85RABO0187621454 t.n.v. Veldeke krènk Zitterd.  Voorinschrijvers kunnen vanaf zaterdag 19 november a.s. hun bestelling afhalen bij Boekhandel Krings aan de Brandstraat in Sittard. Vanaf deze datum start ook de reguliere verkoop.