Carla Custers is docent NT1 en NT2 bij de afdeling TAAL+ van VISTA College. Donderdags is zij tussen 9.30 en 11.30 uur te vinden in Wijkcentrum Lindenheuvel aan de Hyacinthenlaan in Geleen. Van hieruit helpt ze mensen met geringe basisvaardigheden op het gebied van de Nederlandse taal met vragen op het gebied van taal, rekenen en de computer.

“We werken aan het bevorderen van de zelfredzaamheid. Belangrijk hierbij is dat de bijeenkomsten plaatsvinden in een gemoedelijke sfeer en dat we zoveel mogelijk maatwerk leveren. Denk hierbij aan het schrijven of lezen van briefjes van school of de gemeente, maar ook het begrijpen van een recept of het maken van een afspraak bij de huisarts. De groep, die nu komt, heeft veel vragen over de omgang met de mobiele telefoon en Whatsapp. Maar er was ook een vraag over de QR-code, die iemand had gekregen via ‘De Vriendenloterij’. Zijn naam was in het bericht fout gespeld en ik moet zeggen, dat ik ook twijfelde of het een betrouwbaar bericht was. We hebben met “De Vriendenloterij” gebeld en het bleek een correcte e-mail. Zo ben je dan met een praktijkvoorbeeld bezig met een thema als veilig online werken”, vertelt Carla.

De onderwerpen, die in de bijeenkomsten aan de orde komen, zijn divers: van een email verzenden tot reizen met de trein of de bus en van het online aanvragen van DigiD tot het gebruik van de calculator op de telefoon voor het bijhouden van de stand tijdens het biljarten. “De huidige bijeenkomsten zijn nog tot 13 april 2023. Mensen kunnen gewoon binnenlopen en hun vragen stellen. We proberen deze dan samen op te lossen en in de meeste gevallen is dat de afgelopen periodes ook prima gelukt. Dus blijf niet zitten met vragen, maar kom langs bij TAAL+ in de wijk!”

Wilt u meer informatie neem dan contact op met Maddy Kuipers:  m.kuipers@vistacollege.nl