Laden Evenementen

Met de samenwerking tussen het Sint Petruskoor en de Philharmonie komen twee van Sittards oudste muziekgezelschappen bij elkaar.  Voor het Sint Petruskoor vormt het kerstconcert zelfs een waardige afsluiting van hun jubileumjaar. Anno 2023 heeft het Sint Petruskoor, onder leiding van Arno Kerkhof, nog steeds een respectabel aantal zangers, die om het weekeinde de eucharistieviering in de Petruskerk muzikaal verzorgen. Op het repertoire staan zo’n twintig meerstemmige missen, speciale liederen voor de kerkelijke feestdagen en een groot aantal algemene liederen.

Ook de Philharmonie Sittard, onder leiding van Jos Zegers, kan terug kijken op een rijke historie. De Philharmonie Sittard begon in 1887 met slechts 12 muzikanten. Inmiddels is er veel veranderd en is de vereniging uitgegroeid tot een groot harmonieorkest van het hoogste niveau. Eén ding is zeker niet veranderd en dat is de lijfspreuk: “Ons zal de vriendschap steeds verbinden, de kunst in ons vereerders vinden“. Ofwel, liefde voor en vriendschap door muziek. Een motto dat bij de Sittardse Philharmonie na 136 jaar nog niets aan kracht heeft ingeboet.

Op 16 december komt de historie en muzikaliteit van de twee verenigingen bij elkaar. Naast beide verenigingen zal ook sopraan Donij van Doorn haar bijdrage leveren aan dit kerstconcert in de bijzondere kerstentourage van de Grote Kerk.  Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht. Op het gebied van concertzang soleerde zij onder andere in Bach’s Matthäus Passion, Johannes Passion en Weihnachtsoratorium, Mozart’s Requiem en Krönungsmesse. Het grote publiek kent haar van het Johan Strauss orkest. Vele jaren reist zij inmiddels als sopraan solist met André Rieu en zijn orkest de wereld over. 

Kaarten voor dit kerstconcert van het Sint Petruskoor, de Philharmonie Sittard en sopraan Donij van Doorn in de in kerstsfeer versierde Petruskerk zijn te bestellen via de website van de Philharmonie (www.philharmonie.nl/kerstconcert) en kosten 10 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen geen entree. 

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant