Het kan u bijna niet zijn ontgaan. De laatste jaren is door de gemeente Sittard-Geleen hard gewerkt aan nieuwe rioleringen, nieuw asfalt en verkeersmaatregelen om verkeerssituaties veiliger te maken. Wethouder Leon Geilen (Leefomgeving): “Alleen vorig jaar al hebben we vele miljoenen euro’s geïnvesteerd in nieuw asfalt en verkeersmaatregelen. Zo is er in 2021 ruim 91.000m2 asfalt vervangen. Dat is te vergelijken met 14 voetbalvelden. Ook in 2022 gaan we door met het verbeteren van onze openbare ruimte. Op veel plekken wordt op dit moment weer hard gewerkt.”

Onder meer de Kerenshofweg in Geleen, de Oude Baan in Born, de Keulse Baan en Winston Churchilllaan in Sittard, de Heistraat en Mauritsweg in Einighausen en de Dijk en Oude Veerstraat in Grevenbicht kregen vorig een intensieve opknapbeurt. De gemeente gaat niet zomaar ergens aan de slag. “Voordat we starten met een ontwerp halen wij tijdens een bewonersbijeenkomst eerst informatie op bij omwonenden”, legt wethouder Leon Geilen uit. “Vervolgens gaan we dan aan de slag met het ontwerp en het maken van plannen op basis van de input van de omwonenden. De conceptplannen leggen wij dan weer voor aan de inwoners om te zien of hun wensen voldoende zijn vertaald naar een ontwerp. Ervaring leert inmiddels dat dit leidt tot breed gedragen plannen en meer tevredenheid bij onze inwoners.”

Ook in 2022 gaat de gemeente door met het verbeteren van de openbare ruimte. Op dit moment worden bijvoorbeeld de werkzaamheden aan de Nusterweg en Dr.Nolenslaan in Sittard afgerond. Bij Windraak zijn de werkzaamheden voor een nieuwe riolering en nieuwe weginrichting juist in volle gang. En bij de Norbertijnenstraat in Geleen is halverwege januari de eerste bewonersbijeenkomst geweest. “We zijn echt overal binnen de gemeente aan het werk. Soms nog in de voorbereiding en soms al in de afronding. Met maar één doel: onze gemeente nog mooier maken,” besluit wethouder Geilen. 

Wethouder Leon Geilen neemt een kijkje bij de werkzaamheden
Voet tekst fotograaf en bron vermelding