De vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook in Geleen gaat een nieuwe, belangrijke fase in. Het ontwerpteam, bestaande uit architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture, ingenieursbureau Deerns, Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur en Pieters Bouwtechniek, is officieel gestart met het ontwerpen van de vernieuwbouw.   

“Dit team scoorde inhoudelijk, op duurzaamheidsvisie en op prijs het beste. Ook de wijze waarop de omgeving en gebruikers betrokken worden bij het ontwerpproces, sprak ons bijzonder aan,” licht wethouder Leon Geilen de keuze voor het ontwerpteam toe. NOAHH | Network Oriented Architecture ontwierp onder meer de brandweerkazerne aan de Lissabonlaan in Sittard en zwembad De Ekkerman in Veldhoven. 

Burgemeester Damenpark

Sportpark Glanerbook ligt in de parkachtige omgeving van het Geleense Burgemeester Damenpark. Bij het ontwerp voor de vernieuwbouw is inpassing in de omgeving belangrijk. Patrick Fransen, directeur en hoofdarchitect NOAHH | Network Oriented Architecture: “Wij staan voor architectuur die verbindt. Wij kijken uit naar een mooi participatief traject waarin park en sport nieuwe mogelijkheden bieden voor de omgeving. Wij streven naar het creëren van een betekenisvolle, toekomstbestendige ontmoetingsplek voor sporters, talenten, begeleiders, bezoekers en omwonenden.”

De vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook gaat vier jaar duren. Op 1 januari 2025 moet het complex helemaal klaar zijn. Alles moet dan zo duurzaam mogelijk gebouwd zijn, met behoud van wat nog goed is. Ook wordt er afgekoppeld van het gas en gaan zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit.

MetSittardGeleen

Meer informatie over de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook is te vinden op het gemeentelijk participatieplatform www.metsittardgeleen.nl. Wethouder Leon Geilen: “Met dit online platform willen we bewoners en belanghebbenden op een interactieve manier betrekken bij projecten. Zo krijgen inwoners meer invloed en zeggenschap op wat er in hun eigen buurt gebeurt. Per project of onderwerp gaan wij op verschillende manieren de dialoog met onze inwoners aan. Dat kan met dit platform allemaal vanuit uw eigen huis, op een voor u geschikt moment.”

Wethouder Leon Geilen (links) en Patrick Fransen van NOAHH | Network Oriented Architecture bij de officiële start van de ontwerpfase van Sportpark Glanerbrook.
Foto Rob Nijpels