Dat organiseren voor Marike Peters een tweede natuur is, is binnen haar vakgebied wel bekend. Na bijna twintig jaar werkzaam te zijn geweest in diverse functies binnen de popmuziek in Limburg is ze gewend geraakt aan hoe het reilt en zeilt binnen deze scene. Toch vond ze het tijd worden om samen met Rob van der Donk de term evenementen uit te breiden met bruiloften. Hier werd het bureau Wed & Wild voor opgericht.

“Vorig jaar zijn we op reis geweest in Mexico. We stelden onszelf daar de vraag of we de komende jaren voornamelijk wilden blijven werken in de wereld van de (pop)muziek, of dat we ook iets nieuws erbij wilden gaan doen. Ik heb bruiloften, ondanks dat ik zelf niet getrouwd ben, altijd erg leuk gevonden. Het zorgt over het algemeen toch voor een speciaal gevoel bij de mensen die gaan trouwen”, vertelt Marike. 

Mensen zijn vrolijk en enthousiast als ze naar deze dag toeleven en de beleving eromheen speelt vaak een belangrijke rol bij het slagen ervan. “Dat is nu tijdens Corona een beetje moeilijk allemaal, maar we besloten toch door te pakken. Het is een vreemde tijd, maar van de andere kant wel een mooie periode om een bedrijf vanaf ‘nul’ op te starten. Nu alles goed op de rit zetten om er straks in 2021 vol mee aan de slag te kunnen.” Het idee begon als een soort van ‘weddingplanner’. “Ik bedacht me al snel dat dat veel te zoetsappig is. That’s not me. Ik kwam in gesprek met meerdere mensen in het veld en ging op zoek naar iets dat meer bij mij past.” Marike wil bruiloften organiseren met een ‘edgy’ randje zoals dat zelf noemt. De rock-and-roll stijl van feesten. “Klopt. Zowel Rob als ikzelf staan volledig achter dit idee en die weg zijn we ingeslagen. We vonden een websites met daarop ook blogs van mensen die een bruiloft in deze stijl hadden gevierd. Het klinkt misschien of dit altijd feesten zijn met duizend of meer gasten. Dat kan natuurlijk, maar dat hoeft helemaal niet in onze ogen. Het kan ook gewoon klein. ” 

Marike wordt de ‘regelaar’ bij Wed & Wild. De gesprekken met mensen, het maken van checklisten, organiseren, plannen en vooral ook goed luisteren naar wat het bruidspaar niet wil. Ofwel met bijzondere mensen, bijzondere bruiloften organiseren. Rob is fotograaf. Zijn werk is terug te vinden op www.robvanderdonk.com Daarmee hebben we de fotografie ‘in house’. Daarnaast is hij grafisch vormgever en, door zijn jarenlange ervaring als ondernemer in de marketing en communicatie, sterk in het bedenken van formules in marketing. Ik vind het zelf heel erg tof dat er nu een weddingplanner is waar ook een man bij zit.” Het is mooi hoe Marike en Rob elkaar aanvullen, elk met een eigen kijk op het vak en een eigen expertise. Succes verzekerd als het allemaal straks weer mag.

Wed & Wild is onderdeel van een creatief buro. In de nabije toekomst zullen er meer projecten bijkomen. We willen meer naar voor onszelf doen kijken, iets dat we echt leuk vinden. We zitten nog midden in het proces van de ontwikkeling van Wed & Wild. We brengen allebei onze kennis uit het verleden mee om er iets mee te gaan doen. Ik heb er heel veel zin in.”

Meer informatie is te vinden op http://www.wed-and-wild.nl/

Rob van der Donk en Marike Peters.