De bedevaart naar Kevelaer zal ook dit jaar helaas geen doorgang vinden. Het bestuur van de Broederschap Sittard-Kevelaer heeft met pijn in het hart moeten besluiten de bedevaart te annuleren vanwege de coronacrisis.

Op dit moment is er teveel onzekerheid hoe de situatie na de zomer in Nederland en Duitsland zal zijn. Daardoor is het niet mogelijk om dit jaar de bedevaart naar Kevelaer te organiseren. De voorbereidingen voor deze grote en grensoverschrijdende bedevaart moeten ruim van te voren beginnen. Daarom is nu de knoop doorgehakt, hoe vervelend dat ook is.

In 2019 vierde de Sittardse Broederschap Sittard-Kevelaer nog dat zij in dat jaar voor de 350e keer naar Kevelaer gingen. Dat gebeurde nog altijd in grote getale waar niet alleen inwoners van Sittard aan deelnamen. Ook pelgrims uit Geleen, Beekdaelen, Beek, Stein en Echt-Susteren gingen jaarlijks met grote groepen mee. 

Maar in 2020 volgde de corona-pandemie, die nu voor het tweede jaar roet in het eten gooit. Toch is het einde van deze crisis in zicht, zodat het volgend jaar wel weer mogelijk is om op bedevaart naar Kevelaer te gaan. Noteert u daarom alvast maandag 12 september 2022 in uw agenda.

In het 352-jarige bestaan van de broederschap heeft men vaker af moeten wijken van Kevelaer als reisdoel. In tijden van oorlog koos men een alternatief in veiliger streken zoals bijvoorbeeld het Mariaoord Scherpenheuvel of bleef men dicht bij huis om naar Maria in de Sittardse basiliek te gaan. Nu samenkomst niet mogelijk is, is de broederschap genoodzaakt voor de tweede maal de bedevaart helemaal te annuleren. 

Foto Wim Kootstra, 2018