Dinsdag 11 april start Wielerbaan Geleen met de eerste rit in de klassieke baancompetitie Glana-Velo Cup 2023. Deze zomerwedstrijd wordt voor de 11e keer op de heilige fietsgrond bij Glanerbrook georganiseerd. Baancommisaris Michel van Dijke zegt: “Renners komen naar de kombochten baan in Geleen om snelheid en hardheid te trainen. Hier kan iedereen aan meedoen, of je nu een getrainde renner bent of een beginner, onze koersen zijn laagdrempelig. Enige wat je nodig hebt is een racefiets, helm en goeie motivatie. Winnaars van drie categorieën krijgen een boeket bloemen. Tijdens de eerste baanrit wordt er zelfs een racefiets verloot.

De scheuren in de oude asfaltbaan zijn behandeld en daarom kunnen we op tijd de baankoersen weer starten. Volgend jaar heeft de gemeente belooft dat er een volledige nieuwe asfalbaan wordt gelegd. Een dak boven de wielerbaan staat nog ter discussie en wordt in juni van dit jaar in de gemeenteraad besproken”.
Vanaf 11 april is iedere dinsdag om 18:15u ook weer het Fietsplezier (fietsvaardigheidles) voor jonge kinderen vanaf 3 jaar op loopfiets, fiets met zijwielen of gewone fiets. Glana-Velo Cup is iedere dinsdag en donderdag van 19:15u tot 20:15u. Inschrijven kan ter plekke. Meer info op www.stichtingwielerbaangeleen.com
Foto: Stichting Wielerbaan Geleen