Het duurt nog even, maar toch: Mannenkoor DSM bestaat in 2022 zeventig jaar en wil het jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. “Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de festiviteiten mondjesmaat van start gegaan”, zegt voorzitter Wim Hendrix.

Mannenkoor DSM heeft in haar bestaan een gewaardeerde plaats weten te bereiken in de (inter)nationale wereld van zangkoren. Het koor dat bekend staat om haar prachtige klankkleur zingt een programma. Alle denkbare soorten werken voor mannenkoor staan op het repertoire van het koor zoals opera, operette, musical, geestelijke muziek en de eigentijdse moderne sound. 

Het Mannenkoor DSM is in 1951 opgericht door laboranten van het Centraal Laboratorium van de toenmalige Staatsmijnen. De meeste zangers wonen in de regio Sittard-Geleen en zijn of waren werkzaam bij de chemische bedrijven DSM of SABIC. Het koor is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond. Sinds 1998 staat de zangvereniging onder leiding van Wim Schepers. Zijn muzikale opleiding omvat zowel koordirectie, piano als solozang. Hij is tevens dirigent van enkele andere mannenkoren.

Dirigent Wim Schepers in actie tijdens een van de concerten. Foto Mannenkoor DSM