Zingend genieten met Bobby Gouveia en Kwimba Zabula

Zangkoor Kwimba Zabula onder leiding van dirigent Bobby Gouveia keert na precies vijf jaar terug in Podiumkerkje Grevenbicht. Het optreden in mei 2018 was indrukwekkend. Het repertoire van Afrikaanse liederen wordt vierstemmig a capella gezongen. Kwimba Zabula betekent letterlijk “zingend genieten”.

Bobby Gouveia is geboren en getogen in Angola. De uitstraling van deze dirigent maakt indruk op iedereen die hem en zijn koor aan het werk ziet. Zijn klassieke scholing combineert hij met de Afrikaanse manier van zingen vol intuïtie, gevoel en energie. De in Rotterdam woonachtige muziekdocent, arrangeur, zanger en dirigent slaat geen wekelijkse repetitie van het Sittard-Geleense zangkoor over. 

Afrika! De muziek, de klanken! De bewegingen en aanwijzingen van Bobby Gouveia! Liedjes over het oerwoud, de wind in de bomen, het moois in de bergen, de natuur. Over het dagelijkse leven daar en de rituelen rond een huwelijk. Over hogere krachten, vrijheidsliederen over Mandela en wiegeliedjes. In één woord fantastisch. Het repertoire van Kwimba Zabula telt liederen in verschillende talen. Natuurlijk wordt het Afrikaanse volkslied gezongen, voor velen het hoogtepunt van het programma. Het koor is een feest om te zien, te horen, te voelen en mee te maken.

Zaterdag 3 juni 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Entree 12,50. Kaarten reserveren via reserveringen@podiumkerkje.nl Vermeld als code KWIMBABOBBY.

2023-07-03T11:54:40+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant