In navolging van twee succesvolle en uitverkochte voorstellingen van Zitterd Sjittert in 2022, zijn de Laammaekesj trots te mogen aankondigen dat op 22 en 23 april Zitterd Sjittert weer zal plaatsvinden. 

Een muzikale reis voor en door Laammaekesj. Zitterd Sjittert is een reeks gezellige muzikale voorstellingen, waarbij Sittardse artiesten, hun favoriete liedjes zingen in het dialect. Esther van Cleef, Marlou Obers, Marc Courage, Cyrille Niël, Fieny Cals, Sjef Schurgers en Jan van Daal zingen onder de bezielende muzikale begeleiding van, een afvaardiging van, de Sittardse band: Loose! Genieten van mooie duetten en solo-optredens, van bekende Sittardse klassiekers, tot wereldwijde hits waar teksten in het Sittards op gemaakt zijn. 

Ook dit jaar neemt Nicole Schurgers de presentatie voor haar rekening. Zitterd Sjittert 2023 vindt ook deze editie plaats bij De Vief Heringe aan de Molenweg te Sittard. Toegangskaarten kosten €21 per persoon (incl. servicekosten). Dat is inclusief een hapje en een welkomstdrankje. De kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Laammaekesj: www.delaammaekesj.nl en via www.zitterdsjittert.nl.