Het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF) en het tweede Bondsfeest, beide belangrijke culturele evenementen in de regio, staan op het punt om Papenhoven-Grevenbicht te betoveren in 2024. Deze evenementen zijn niet alleen gelegenheden voor vermaak, maar bieden ook kansen voor het versterken van sociale banden en het vieren van regionale tradities.

Het ZLF 2024 en 2e Bondsfeest zullen plaatsvinden op 19 t/m 21 juli en 28 juli 2024 en beloven een onvergetelijke ervaring te worden voor jong en oud. De Stichting Evenementen van Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat beide evenementen een grandioos succes worden. Het programma ziet er als volgt uit:

 

Vrijdag 19 juli 2024
Hansen Dranken – Alfa | De Foute Party met de DJ’s van Qmusic en optredens van Marco Schuitmaker en Erwin. Tickets zijn verkrijgbaar op www.zlf2024.nl/tickets

Zaterdag 20 juli 2024

Oecumenische viering en Sponsorschieten met o.a. Duo Big Joe 

Zondag 21 juli 2024
ZLF 2024 met o.a. de optocht, het defilé en schietwedstrijd. Dit alles muzikaal ondersteund door TONCA, Big Benny, Die Himmlische Heinies & Z.H. De Roepoepers.

Zondag 28 juli 2024

2e Bondsfeest met o.a. Frans Theunisz, Karel Verspaget, Steirisch Stark, Z.H. Nuchter Vertroch & Muziekkapel EigeWies

Vrijwilligers gezocht
Vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om een programma van wereldklasse te organiseren dat de rijke tradities en levendige cultuur van de regio weerspiegelt. De organisatie is nog dringend op zoek naar vrijwilligers voor met name zondag 21 juli en zondag 28 juli. De vrijwilligers die meehelpen begunstigen één of meerdere aangemelde verenigingen naar keuze (max. 3), waar een eventuele vergoeding (bij een positief saldo) van de gewerkte uren naar toe gaat. Overigens hoeft een vrijwilliger niet per se lid te zijn van een vereniging. Aanmelden van vrijwilligers en verenigingen kan via de website van www.zlf2024.nl onder het kopje “Vrijwilligers”. Doen jullie met ons mee? Heb je een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op via personeel@zlf2024.nl.

Vlaggenparade 

Voor en tijdens het ZLF zullen unieke vlaggen worden gepresenteerd aan de gevels van de huizen in Beeg. Om het straatbeeld te verrijken, moedigt Stichting ZLF alle dorpsbewoners aan om een vlag aan te schaffen, zodat heel Grevenbicht-Papenhoven een feesteliik tintje heeft tijdens de optocht van de 50 schutterijen. De vlaggen zijn in lokale winkels te koop zijn o.a. bij Albert Heijn Scheepers.

Voor meer informatie over het ZLF 2024 kijk op www.zlf2024.nl