In de weekenden van 9 tot en met 24 maart strijkt de binnenexpositie Kunst in Valkenburg (KiV) neer in de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamer van de Gerlachuskerk. Een initiatief van twee galeriehouders uit Valkenburg. In deze periode te combineren met een buitenexpositie door een wandeling in het groen, langs diverse kunstwerken van (inter-)nationale kunstenaars in de tuinen van het landgoed Château St. Gerlach. Sla ook de wisselende kunstexpositie bij Burgemeester Quicx niet over.

KiV Inside

In de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamer van de St. Gerlachuskerk zijn hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. KiV Inside start in het openingsweekend van de Tefaf in Maastricht. De kunstexpositie is gedurende drie weekenden in maart (9/10,15/16/17,22/23/24) te bezoeken. De openingstijden zijn dagelijks van 10-17 uur of daarbuiten op afspraak mogelijk. De entreeprijs bedraagt € 7,50 en voor de jeugd t/m 12 jaar is de entree gratis.

KiV Outside

KiV Outside is een wisselende tentoonstelling van meer dan 100 sculpturen in de openbare ruimte, welke het hele jaar te bewonderen zijn op het landgoed van Château St.Gerlach. Geniet hier van de bijzondere objecten gemaakt van verschillende materialen (hout, steen, kunststof, terra cotta, staal, etc.), die verspreidt staan opgesteld in het park en de tuinen van het landgoed. KiV Outside is het hele jaar te bezoeken en is gratis toegankelijk.

Initiatiefnemers

KiV Inside & Outside wordt georganiseerd door Marx & Marx Limburgse kunst en Giardino Galerie & Beeldentuin in samenwerking met Château St. Gerlach.

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Denk aan schilderijen en beelden van Chris Gadiot, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Aad de Haas, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij.

Giardino Galerie & Beeldentuin beschikt over een uitgebreide collectie beelden van internationaal opererende kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Ingrid Paulussen, Carmelo Lopez (ES) en Christiaan Lieverse (NL), Ronald A. Westerhuis, Ans Pullens, Astrid Huisman, Lothar Vigelandzoon, Sjaak Smetsers, Babette Degraeve (B), Petra Dorst en Karin van de Walle. 

Nog meer kunst op het landgoed: Burgemeester Quicx

Naast goede koffie en een heerlijke lunch kan er bij Burgemeester Quicx ook genoten worden van kunst aan de muur. De initiatiefnemers van KiV presenteren hier wisselende kunstexposities met een “Limburgse tintje”. Uiteenlopende kunststromingen passeren de revue en springen in het oog onder het genot van een kopje koffie of een heerlijke lunch bij Quicx. Momenteel is er een expositie van figuratief impressionistische schilderijen van Frank Meijers.

Meer (vervoers)informatie?

Het dichtstbijzijnde treinstation is Houthem-Sint Gerlach op 1,1 km afstand, circa 11 min. lopen. Parkeren is gratis op de openbare parkeerplaats.

Neem een kijkje op www.kunstinvalkenburg.nl of neem contact op via

info@kunstinvalkenburg.nl of +31(0)653276570. 

Meer kunst van Giardino of Marx & Marx zien?

Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden van KIV de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

 

Beeld Visit Zuid-Limburg