Op zaterdag 9 november bruist het centrum van Gulpen tijdens de Hubertusmarkt. Samen beleven we een dag vol activiteiten, proeverijen en verrassingen voor jong en oud. Jij komt toch ook?

Opening en paardenzegening

De dag begint om 10.00 uur met de traditionele Hubertusmis in de St. Petruskerk. Rond 11.20 uur opent burgemeester Ramaekers officieel de Hubertusmarkt voor het gemeentehuis, waarna de paardenzegening plaatsvindt.

Natuur en dieren in de Rosstraat en op het Kapelaan Pendersplein

Ontdek alles over natuurbeheer bij stands van onder andere een hoefsmid, IVN en WWF. Kinderen kunnen genieten van een ponyritje en er is nog veel meer te doen voor het hele gezin.

Cittaslow: genieten van het goede leven

Op het gezellige en mooi aangeklede Cittaslow-plein, centraal op de Rijksweg, staan de ambassadeurs van Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten klaar om de levenskwaliteit van deze streek te delen. Je vindt hier ook een open podium waar iedereen, van jong tot oud, hun talenten kan laten zien. Om 14.00 uur roept burgemeester Ramaekers nieuwe ondernemers uit tot ambassadeurs van het Cittaslow-netwerk.

Honderden marktkramen en ambachten

Verken de meer dan 100 marktkraampjes met marktkooplieden uit het hele land, met alles van kleding en gadgets tot ambachtelijke streekproducten. De traditionele handwerken en dieren zorgen voor een unieke sfeer die de Hubertusmarkt zo bijzonder maakt.

Creatief plein voor hobbyisten
Dit jaar heeft de Hubertusmarkt een speciaal Creatief Plein. Hobbyisten kunnen hier hun zelfgemaakte spullen verkopen tegen een gereduceerd tarief. Interesse? Meld je aan via evenementen@gulpen-wittem.nl met al je gegevens en informatie en bemachtig jouw plekje op de markt.

Bereikbaarheid en parkeren

Vermijd parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen. Voor wie toch met de auto komt: er rijden de hele dag gratis pendelbussen vanaf het parkeerterrein bij Klooster Wittem. Er zijn ook twee bewaakte fietsenstallingen: op de Tramweg (vanuit Maastricht) en het Wilhelminaplein (vanuit Vaals).

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina (zoek op ‘Hubertusmarkt Gulpen 2024’) of kijk op www.gulpen-wittem.nl/hubertusmarkt voor meer informatie.

 

Foto Jasper Kroese