In november brengt “Heel Nederland Leest” mensen samen rond het boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Dat boek is de hele maand november gratis op te halen in alle bieblocaties van De Domijnen. Ook als je niet lid bent kan je het boek mag je het boek komen ophalen. Zo brengen we taal dichter bij de mensen. Daarbij organiseert bibliotheek Ligne in Sittard een bijzondere lezing van schrijver Rick de Leeuw. Op donderdag 14 november vertelt hij over zijn roman De verdwijning van Peter Treckpoel, een historisch verhaal dat zich afspeelt in Sittard rond het jaar 1500.

Wie is Peter Treckpoel? 

Peter Treckpoel, een kroniekschrijver die leefde rond 1500, verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden. Vijf eeuwen later probeert amateurhistoricus Hubert Thys zijn verdwijning te ontrafelen, met een even raadselachtige afloop. De roman zit vol spanning, misdaad en intriges en komt tot leven door de meeslepende vertelling van Rick de Leeuw.

Heel Nederland leest

Heel Nederland Leest is een bibliotheekcampagne door het hele land die zich richt op het samenbrengen van mensen door hetzelfde boek te lezen. Wat gebeurt er met jou als je iemand ziet die hetzelfde boek leest als jij? Je voelt meteen een verbinding, je wilt in gesprek om te weten wat de ander van het boek vindt. Dit jaar lezen we tijdens Heel Nederland Leest Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Om iedereen mee te laten lezen komt er ook dit jaar weer een speciale grootlettereditie én een editie in makkelijke taal van Joe Speedboot. In november zal tijdens Heel Nederland Leest Junior op scholen klassikaal worden gelezen uitBroergeheim van Emiel de Wild. Bij het boek verschijnt, met steun van Stichting Lezen, een uitgebreide lesbrief voor groep 7&8 en vmbo 1&2.

Aanmelden voor de lezing 

De lezing van Rick de Leeuw begint om 19:30 uur in Bibliotheek De Domijnen, Sittard. De reguliere prijs bedraagt €7,50. Leden van de bibliotheek krijgen korting en betalen €5,-.

Meer info en reserveren via: www.bibliotheekdedomijnen.nl/nederland-leest