De lancering van het Ambitieus MKB046-programma, een initiatief gericht op het ondersteunen van de groei en innovatie van het mkb in de 046-regio, vond deze week plaats. Dit programma, een samenwerking tussen gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek, Rabobank, LIOF, BSG en Stadslabs Sittard Geleen, onderscheidt zich door een unieke aanpak waarbij de vraag en behoefte van de ambitieuze mkb ondernemer centraal staan.

Het programma faciliteert een community waarin ondernemers elkaar ontmoeten, samenwerken en kennis en ervaringen delen over innovatieve projecten. Dit versterkt niet alleen de lokale economie, maar creëert ook een netwerk van kennis en samenwerking dat toegankelijk is voor alle ambitieuze ondernemers en kennispartners in de regio. Het huidige MKB Green Deal-ondersteuningspakket dat ondernemers helpt bij het toekomstbestendig en duurzaam maken van hun onderneming, wordt hiermee onderdeel van het Ambitieus MKB046-programma.

Onderdeel nationaal mkb-actieplan 

Het Ambitieus MKB046-programma maakt onderdeel uit van het nieuwe nationale mkb-actieplan, waarmee de regio 046 zich als een van de zes pilotgemeenten binnen dit nationale initiatief profileert. Deze samenwerking verbindt de lokale inzet voor mkb-groei met landelijke ambities en biedt unieke mogelijkheden voor kennisuitwisseling en schaalvergroting.

“MKB-ondernemers zijn de ruggengraat van onze economie; zij verdienen alle steun om hun ondernemingen toekomstbestendig te maken. Samen zetten we de schouders onder hun groei en innovatie, voor een sterker en duurzamer morgen,” vertelt Yvonne Salvino-Meijer, wethouder gemeente Sittard-Geleen.

Over Ambitieus MKB046  

Het Ambitieus MKB046-programma biedt een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden en voordelen voor mkb-ondernemers in de Westelijke Mijnstreek gericht op de groei en het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Binnen de vijf kernthema’s businessmodel, circulariteit, digitalisering, verduurzaming en personeel, krijgen mkb’ers toegang tot een uitgebreid kennisplatform, gerichte ondersteuning en persoonlijke coaching, exclusieve mentorprogramma’s, subsidiemogelijkheden, deelname aan exclusieve netwerkevents, een dynamisch netwerk van kennispartners en tal van mogelijkheden om ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden en mede-ondernemers. Deelname is het eerste jaar geheel kosteloos.

“BSG begrijpt de uitdagingen waar mkb’ers voor staan. Onze rol als BSG in Ambitieus MKB046 weerspiegelt onze inzet deze ondernemers te voorzien van de tools en ondersteuning die zij nodig hebben om te innoveren en te excelleren,” aldus Carlo Eussen, duo-voorzitter Bedrijven Sittard-Geleen.

Ambitieus MKB046 streeft naar het versterken van de mkb-gemeenschap in de 046-regio door middel van persoonlijke benadering, samenwerking, innovatie en duurzaamheid.

 

 

 

Officieel tekenmoment bij PITground met v.l.n.r. Wendy Willems (Manager Business Development LIOF), Pascal Vandermeulen (Directeur Rabobank), Léon Klinkers (Directeur Stadslabs Sittard Geleen), Yvonne Salvino (wethouder gemeente Sittard-Geleen), Natascha Wingelaar (wethouder gemeente Stein), Christine van Basten-Bodin (burgemeester gemeente Beek) en Carlo Eussen (duo-voorzitter Bedrijven Sittard-Geleen).