Stichting Musical Stella Duce kondigt met trots de lancering aan van het jongerenproject ‘Broadway Meets’. Dit project biedt jongeren in Roermond, Weert en Sittard de unieke kans om zelf een musical te ontwikkelen en deze in hun eigen gemeente op te voeren.

Culturele verbreding in Limburg

Stichting Musical Stella Duce geeft momenteel meer dan 220 deelnemers in Venlo wekelijks musicalles. Stella Duce gelooft in de kracht van cultuur als bron van ontspanning en als middel om gezamenlijke culturele ervaringen te creëren. Geïnspireerd door herhaalde verzoeken van jongeren uit verschillende Limburgse gemeentes, besloot de stichting deze passie verder te verspreiden. Jongeren tussen de 11 en 18 jaar uit Roermond, Weert en Sittard worden uitgenodigd om deel te nemen aan ‘Broadway Meets’. Zij krijgen de mogelijkheid om onder begeleiding van professionele regisseurs, choreografen en zangcoaches volledig zelf een musical te creëren en op te voeren in hun eigen gemeente. Repetities, van 2,5 uur vinden wekelijks plaats in hun eigen regio.

Samen creatief: Van idee tot uitvoering

Het project start in september 2024 in elke gemeente met wekelijkse repetities, brainstormsessies en creatieve workshops. De deelnemers ontvangen in elke gemeente dezelfde blackbox met een aantal basis ingrediënten. Met deze ingrediënten, hun docenten en een scriptschrijver, ontwikkelen de groepen hun eigen musicalproductie. Aan het einde van het project brengen zij hun zelfgemaakte show op het toneel. De inhoud van de blackbox blijft nog een geheim, maar bekend is wel dat GTST-acteur Guido Spek onderdeel is van deze blackbox, en dus met elke voorstelling zal gaan meespelen.

Muziektour langs bejaardenhuizen

Tijdens het project zullen de deelnemers ook optredens verzorgen in verschillende bejaardenhuizen in de regio. Hier presenteren ze een liedjesprogramma met nummers uit hun eigen musical. Deze optredens zorgen niet alleen voor entertainment, maar dragen ook bij aan het welzijn en de sociale verbinding van de bewoners.

Over Stichting Musical Stella Duce Venlo

Stichting Musical Stella Duce Venlo, opgericht in 2004 en sinds 2009 een onafhankelijke stichting, biedt met een breed scala aan activiteiten en een inclusieve aanpak kinderen, jongeren en volwassenen in Venlo de kans hun talenten in zang, dans en toneel te ontwikkelen. Door de contributie laag te houden en geen toelatingsaudities te eisen, is de stichting – zoals hun slogan ‘Podium voor iedereen’ aangeeft – toegankelijk voor iedereen, ongeacht niveau of achtergrond.

Vooruitblik en samenwerkingen

Met ‘Broadway Meets’ breidt Stichting Musical Stella Duce haar culturele missie uit naar drie nieuwe gemeentes, gesteund door lokale partners zoals kunstencentra, theaters en zorginstellingen. In Sittard dus met de Domijnen. 

Bezoek voor meer informatie www.broadwaymeets.nl of neem contact op via hallo@smsd.nl.