In de lokalen van Heemkundevereniging Geleen is een nieuwe tentoonstelling ingericht. In de loop der jaren heeft de vereniging vele schilderijen van Geleense schilders mogen ontvangen. De meesten zijn niet eerder geëxposeerd. Van deze ruim 50 nieuwe aanwinsten is een expositie samengesteld, die tot 22 februari te bezichtigen is. Vele bekende namen hebben hier tot nog toe vrijwel onbekend werk hangen. Om er enkele te noemen: Thei Storcken, Thei Penders, Twan Kremers, P.A. Schols, Pie Schmitz, Jean Aldenhoven, Aloys Verhoeve, Frans Ramakers, G. Schreurs, Harry Janssen en Sjeng Vaassen. Veelal zijn er situaties in onze omgeving aan het doek toevertrouwd. De meeste kunstenaars waren lid van de schildersclub Licht en Kleur.

Van enkele schilderijen van Thei Storcken is gevraagd om die te verkopen.

Met energie gefrankeerd

Van de hand van Walter Hamers is er een mini-expositie over internationale postzegels met afbeeldingen over energie. Het thema is dan ook “Met energie gefrankeerd”. Ook de lokalen met de thema’s “Staatsmijn Maurits” en de oude foto’s zijn te bezoeken.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden op maandag en donderdag tussen 14.00 en 16.30 uur, op dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur.

Fotobijschrift Frans Delahaije, Danikermolen.