Inspiratie voor zijn werk vindt Niek in de harmonie van vormen en kleuren in zijn directe omgeving. Dat kan zijn in de natuur, in de stad, op het platteland, in het milieupark of elders.

Water en de sporen die het achterlaat hebben ook zijn fascinatie. De Maas is dichtbij en tijdens wandelingen verzamelt hij mooie stukken drijfhout om deze naderhand om te vormen tot een keramisch of bronzen object.

Iets ontroert hem: een tekst, een gedicht. Dat wordt in gedachten zijn verhaal, wat hij nadien vertaalt in een kunstwerk.

Het oppervlak heeft vaak een structuur, wat voor hem het ongepolijste, rauwe, aardse benadrukt. Door toevoeging van contrasterende elementen in afwijkende materialen zoals klei, glas, steen, hout en metaal, maakt hij een nieuwe werkelijkheid. 

De gebruikte materialen en kleuren hebben ieder een functie en verstoren de vanzelfsprekende harmonie niet.

Daarnaast werkt hij met gemengde technieken op doek of paneel. Soms een impulsief of weloverwogen weerspiegeling van reflectie en emoties. Door toevoeging van klei, zand, papier of gevonden voorwerpen ontstaat een 2-dimensionaal werk.

Kortom is zijn passie, opgedane indrukken en gevoelens om te zetten in een idee en dit weer te vertalen in een tastbaar object.

Open: donderdag 22 februari t/m zondag 3 maart tussen 13.00 en 17.00 uur. Gesloten: woensdag 28 februari.