Sittard verwelkomt drie nieuwe Greenwheels-auto’s. De uitbreiding komt voort uit de ongekende populariteit van de huidige deelauto. De auto’s dragen bij aan de bereikbaarheid van Sittard en zorgen voor meer ruimte op straat voor bijvoorbeeld groen of recreatie. Één Greenwheels-deelauto zorgt namelijk voor gemiddeld 14 privéauto’s minder op straat.

Leefbare buurt

“De plaatsing van deze deelauto’s is een kleine, maar belangrijke stap naar het gewenste totaalbeeld van Sittard-Geleen”, zegt Wethouder Leon Geilen.  “Door de manier waarop we de mobiliteit in onze stad vormgeven dragen we bij aan het realiseren van onze ambities voor een Gezonde Stad, een Innovatieve en ondernemende stad en een Duurzame stad. Het concept van deelauto’s past daar heel goed bij.”


In 2004 plaatste Greenwheels de eerste deelauto voor gemeente Sittard-Geleen bij NS-station Sittard. De deelauto wordt erg goed gebruikt -gemiddeld bijna 8uur per dag- waardoor Greenwheels over gaat tot extra plaatsingen. “We zijn verheugd met de nieuwe locaties,” zegt Michiel Cuppen, CEO van Greenwheels. “De drie nieuwe auto’s zorgen in potentie voor vermindering van 42 stilstaande privéauto’s. Deze vrijgekomen ruimte kan benut worden voor bijvoorbeeld groen of speelplekken.”

Drie nieuwe deelauto’s op vaste locaties

Maar liefst 94% van de gebruikers in Nederland is tevreden over het ‘station-based’ Greenwheels-systeem, waarbij auto’s een eigen vaste locatie hebben waar je de auto ophaalt en weer terugzet. Met de toevoeging van drie nieuwe deelauto’s hoopt Greenwheels een bredere groep bewoners te bereiken en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van duurzame, inclusieve mobiliteit in Sittard.

De nieuwe compacte stadswagens, van het type up! van het merk Volkswagen, zijn te vinden op de volgende adressen: Putstraat parkeerterrein, Frankenlaan t.h.v. nummer 74 en het Tempelplein. Daarmee komt de teller op vier Greenwheels-deelauto’s in Sittard. 

Reserveren en rijden
Bewoners die de auto’s willen gebruiken, kunnen zich aanmelden via deGreenwheels-website of app. Greenwheels biedt gebruikers het gemak van een eigen auto, zonder de lasten. Een auto reserveer je via de app, ver van tevoren of vlak voor vertrek. Je betaalt alleen voor de tijd en het aantal kilometers dat je gebruik maakt van de deelauto. Alle ritten zijn verzekerd en inclusief brandstof en wegenbelasting. Ook is er altijd 24/7 (pech)hulp.

 

Foto: Ermindo Armino