Zondagmiddag is in Doenrade het feestelijk randprogramma rondom het OLS Beekdaelen van start gegaan. De bingoshow met Miss Patty Pam-Pam uit Amstenrade en dansbare vinylmuziek van de Sittardse DJ Tonnie Viniellie werd goed bezocht. De middag kende veel prijswinnaars. Maar misschien het belangrijkste: de aanwezigheid van de warme zon werd door bezoekers en vrijwilligers toegejuicht.

Er is de afgelopen dagen nog keihard gewerkt in de Alfa-feesttent van het OLS. Vooral zondagmorgen, toen afgerekend werd met de modderbrei op de terreinen. De toegangen zijn schoongemaakt, er werd gepoetst en geveegd op de looppaden, zodat de bezoekers zonder kleerscheuren naar binnen konden. Die konden zich daarna vergapen aan de mooie aankleding van de tent, waar niet alleen grote banieren hangen met foto´s van de Beekdaelense koningsparen, maar ook de grote nachtwachtfoto met schutters van de 9 schutterijen van Roy Wanders voor een warme schutterssfeer zorgt.

De Bingoshow was het eerste evenement uit een lange reeks van nevenactiviteiten als opmaat naar het OLS. Daarmee was het ook een soort van generale repetitie, om te testen of de organisatie klaar is voor de komende 2 weken. En het moet gezegd worden: Beekdaelen 2024 is glansrijk geslaagd voor deze test. Niet alleen de poetsploegen waren op tijd en gefocust, maar ook de technici, de verkeersregelaars, de kassabemanningen en niet te vergeten de cateringploegen voor de droge en natte horeca.  In grote lijnen liet Beekdaelen zien dat de organisatie staat als een huis, de komende dagen moeten alleen op onderdelen nog wat extra puntjes op de i gezet worden. 

Wat wel blijft bestaan is de zorg of er voor de schuttersdagen 27 juni, 7 en 13 juli met KinjerOLS, OLS en kavelen voldoende vrijwilligers aanwezig zullen zijn. In Doenrade kunnen ze nog altijd mensen gebruiken, die juist op die dagen een handje mee willen helpen. Meld je aan via www.ols2024.eu/vrijwilligers. Dank je wel.

Intussen trok onze Miss Patty Pam-Pam zich niets aan van deze zorgen. Met veel humor, maar ook zang en dans, lepelde zij de bingonummers op, met vlotte hand verdeelde ze de aanwezige prijzen. En tussendoor was er de dansbare en tot meezingen verleidende muziek van DJ Tonnie Viniellie. Het publiek, zeker 600 mensen sterk -veel meer dan verwacht-, liet merken de show zeer te waarderen, er werd goed meegedaan, de lachsalvo´s waren niet van de lucht en de artiesten werden beloond met een daverend slotapplaus. Al met al een geslaagde openingsact van het OLS 2024. Als nu ook het weer gaat meewerken.