Op 25 mei is de Ferdinand-Schmetz-Platz in Herzogenrath de ontmoetingsplaats voor iedereen die betrokken is bij de Euregionale grensoverschrijdende samenwerking. Spelletjes, een Euregionaal culinair aanbod, een gevarieerd podiumprogramma: het Drielandenfeest viert onze Euregio en ons samenleven! 

Laten we de Euregio vieren!

Het Drielandenfeest viert onze co-existentie en Euregionale grensoverschrijdende samenwerking. Het zet de actoren van grensoverschrijdende samenwerking, die elke dag een beetje meer van de grens laten verdwijnen en zo een waardevolle meerwaarde vormen in de internationale samenwerking van de drie Euregio-landen, op de voorgrond om ze zichtbaar te maken voor de burgers van onze drielandenregio. Want achter de schermen werken mensen en (overheids)diensten samen om de burgers van onze Euregio in staat te stellen grenzeloos te leven.

Na een succesvol eerste evenement in Vaals in 2022 en een tweede in 2023 in Plombières, hebben de organisatoren van het feest – de Werkgroep Charlemagne Grensregio (AG Charlemagne), die bestaat uit de StädteRegion Aachen, de Stadt Aachen, Oost-België en Parkstad Limburg – in de gemeente Herzogenrath een partner gevonden die net zo gepassioneerd is over grensoverschrijdend werken. Samen met de EGTS Euregio Maas-Rijn organiseren zij het Drielandenfeest 2024.

Op 25 mei 2024, van 13.00 tot 18.00 uur, kun je op de Ferdinand-Schmetz-Platz in Herzogenrath kennismaken met een hele reeks belanghebbenden bij grensoverschrijdende samenwerking: geniet van heerlijke friet terwijl je luistert naar een fanfare, kom meer te weten over toeristische mogelijkheden in de Euregio, maar ook over andere onderwerpen zoals onderwijs en het leren van buurtalen, grensoverschrijdende veiligheid, cultureel aanbod uit de buurregio’s, financiering van Euregionale projecten en nog veel meer!

Terwijl de volwassenen genieten van het podiumprogramma of het culinaire aanbod, kunnen de kinderen zich vermaken op het springkussen of Spider Man worden in de schminkhoek.

Het Drielandenfeest 2024 wordt ondersteund door de deelstaat Noordrijn-Westfalen

 Het Drielandenfeest wordt ondersteund door het staatsinitiatief Europacheques van de minister van Bonds- en Europese Zaken, Internationale Zaken en Media en het hoofd van de Staatskanselarij van Noordrijn-Westfalen.

 

Praktische informatie 

Wanneer? Op 25 mei 2024, van 13u tot 18u

Waar? Op de Ferdinand-Schmetz-Platz in Herzogenrath

Voor wie is het? Voor iedereen! Groot, klein, jong, niet zo jong… Iedereen is welkom!