Annemiek en Rob Hoogervorst- Knijnenburg uit Sittard vieren niet alleen hun 12,5-jarig huwelijksjubileum, maar ook een bijzondere daad van vrijgevigheid. In plaats van traditionele cadeaus te ontvangen tijdens het jubileumfeest, hebben ze hun gasten gevraagd om een donatie te doen aan Greutsj, een lokale organisatie die zich inzet voor de jeugd. Het resultaat? Een gulle bijdrage van €1.430,-

“Ik hoop van harte dat jullie er iets leuks van kunnen doen. De kinderen verdienen het”, aldus Annemiek. Deze genereuze geste heeft de oprichter van Greutsj, Michel van Dijke, diep geraakt: “De actie van Annemiek en Rob had ik nooit durven dromen. Ik ben ze ontzettend dankbaar.”

Greutsj biedt diverse activiteiten voor jong en oud, waaronder thematisch leren, sporten en speciale evenementen zoals het Star Wars en Harry Potter Weekend. Het radioprogramma Kletsklank staat centraal bij de jeugd. Kinderen vanaf 7 jaar, vaak met een bijzondere achtergrond, kunnen twee jaar lang gratis deelnemen aan activiteiten. Het project bereikt jaarlijks 300 unieke kinderen en biedt ook fietslessen op scholen en individueel.