Na het succes van het Omroep MAX-programma De Nieuwe Vermeer gaat de grootste creatieve competitie opnieuw van start! In De Gezonken Meesters staan zes Nederlandse meesterwerken centraal die verloren zijn gegaan met het zinken van tweemaster Vrouw Maria. Creatief Nederland krijgt de kans om werken van o.a. Paulus Potter en Gerard Dou – meesters die tot de top van de vaderlandse kunstschilders in de zeventiende eeuw behoren – nieuw leven in te blazen. Alles mag, op welke kunstzinnige manier dan ook. De presentatie is opnieuw in handen van Dionne Stax.

Voor De Gezonken Meesters zijn we naarstig op zoek naar creatievelingen (vanaf dertien jaar). Zij krijgen de unieke kans om (binnen drie maanden) een eigen versie te maken van één van de gezonken werken. Ervaring is geen vereiste en alles mag, op welke kunstzinnige manier dan ook. De winnende werken worden na afloop geëxposeerd op een bijzondere plek in Nederland. Bovendien is de wedstrijd voor zowel individuele deelnemers als groepen toegankelijk.

Ziet u kans om een oproepje voor de wedstrijd te delen via uw kanalen? Via deze link vindt u het persbericht en op deze website staat meer informatie. Creatievelingen kunnen zich opgeven via degezonkenmeesters.nl. Dat kan tot en met 2 mei 2024.

 

Foto © Stef Nagel/Omroep MAX.

Daarop zijn Abbie Vandivere (expert/jurylid), Dionne Stax (presentatrice) en Pieter Roelofs (expert/jurylid) te zien.