Zondag 9 juni krijgen ruim 20 kinderen van Greutsj een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij Supermarkt PLUS Vijgen in Geleen-Zuid. De kinderen, in de leeftijd van 7 tot 16 jaar, zullen in groepjes diverse taken uitvoeren en zo kennis maken met de dagelijkse gang van zaken in de supermarkt.
Deze stage is georganiseerd om de kinderen van Greutsj, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren, praktische ervaring te laten opdoen in een werkomgeving. Tijdens hun stage zullen de kinderen verschillende taken uitvoeren, zoals het vullen van schappen, het helpen bij de klantenservice en het assisteren bij de kassa’s. Dit biedt hen niet alleen inzicht in het reilen en zeilen van een supermarkt, maar ook een kans om vaardigheden zoals samenwerking, klantvriendelijkheid en verantwoordelijkheid te ontwikkelen.
“We zijn erg enthousiast over deze samenwerking met PLUS Vijgen,” aldus Michel van Dijke, van Greutsj. “Het is een fantastische manier voor onze kinderen om praktijkervaring op te doen en te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een supermarkt.”
Supermarkt PLUS Vijgen deelt deze enthousiasme en kijkt uit naar de komst van de kinderen. “We vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de gemeenschap en initiatieven zoals deze te ondersteunen,” zegt de Michael Vijgen- Ondernemer van PLUS Vijgen. “We hopen dat de kinderen een leerzame en leuke dag bij ons zullen hebben.”
De stagedag bij PLUS Vijgen begint om 13:00 uur en zal rond 15:00 uur eindigen. Na afloop krijgen de kinderen een certificaat van deelname als herinnering aan deze bijzondere ervaring.
Foto: Greutsj