Het is bijna dertig jaar geleden dat in Grevenbicht de laatste keer Koopoep georganiseerd werd. Zondag 27 augustus wordt dit openluchtfestival weer nieuw leven ingeblazen op een weiland in de Mik in Grevenbicht. Zaate Hermenie de Roepoepers organiseert dan de vierde editie van dit muziekfestijn.

Koopoep was in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw een bekend weidefeest in Beeg. Op wisselende lokaties met minimalistische voorzieningen vonden de opeenvolgende edities van Koopoep toen plaats in het buitengebied van Grevenbicht-Papenhoven. Koopoep IV past naadloos in die opzet.

Bier, friet en muziek

De feestlocatie ligt op het einde van de Mik, vlakbij de Paersbrök, naast de Kingbeek. Tussen 14.00 en 20.00 uur is het terrein geopend. Bier, friet en muziek zijn er in overvloed. Er zijn optredens van de Roepoepers, Jonk Vleisj, Nuchter Vertroch, de Mährländer, accordeonist Ronnyron en DJ Luc Poels.

Platte kar

De opzet van Koopoep IV is net zo minimalistisch als de edities van de vorige eeuw: een platte kar dient als podium en verder is er natuurlijk een drankbuffet, (sta)tafels, friturewagen en toiletvoorzieningen. Dat is alles.

Duik in de tijd

Daarmee belooft de vierde editie van Koopoep een duik in de tijd te worden. Terug naar de overzichtelijk jaren tachtig en negentig toen alles nog zo overzichtelijk leek. Zonder internet, mobieltjes, appjes, AI, Instagram, elektrische auto’s, euro’s, pinpas, zonnepanelen, spotify, nu.nl en Bol.com.

Legendarisch

Uit het pre-digitale tijdperk zijn nauwelijks foto’s en filmpjes  overgeleverd van de eerste edities, Koopoep I, II en III leeft alleen nog in de herinneringen van degene die erbij waren. Koopoep IV kan net zo legendarisch worden, zorg dat je erbij bent.