De uit Limbricht afkomstige agrariër Toine Golstein is uitgeroepen tot beste melkveehouder van 2024 van de Amerikaanse staat Indiana. In Indianapolis mocht hij, samen met zijn familie, onlangs de ‘Producer of the Year’ award in ontvangst nemen van de Indiana melkveehoudersorganisatie (IDP). Hij werd gekozen uit in totaal 698 bedrijven.

In 2003 maakte Toine Goltstein uit Limbricht met zijn echtgenote Yvonne Ferfers uit Grevenbicht, via een tussenstap in het Duitse grensdorp Tüddern-Selfkant, de sprong naar de Verenigde Staten om daar hun droom werkelijkheid te laten worden. Vanuit het niets bouwde het echtpaar met hun kinderen Rob, Sanne en Maike nabij Winchester-Indiana een melkveebedrijf op met maar liefst 1.750 koeien. Dit onder de naam ‘Union Go Dairy’. Toine is met zijn familie vooral trots op het uitstekende voedingsprogramma voor hun koeien, evenals de duurzaamheidsinitiatieven die op hun boerderij plaatsvinden.

In een toelichting onderstreepte Steve Obert, directeur van de IDP, het belang van ondernemers zoals Toine Goltstein. „Onze 2024 winnaar vertegenwoordigt de passie en het leiderschap dat de zuivelindustrie groot maakt. De onderscheiding ‘Producer of the Year’ is een erkenning voor personen die alles belichamen wat goed is aan de zuivelindustrie.”

Tekst Guus Queisen

Foto Indiana Dairy Producers Association