Op vrijdag 17 mei 2024 verwelkomt Filmhuis ZICHT in Sittard liefhebbers van cultuur, muziek en geschiedenis met avond vol Molukse lekkernijen, een intrigerende film en live muziek.

Na het succes van de vorige editie in april staat er opnieuw een aantrekkelijk programma gepland. De avond begint met de vertoning van de documentaire Nusa Ina, een diepgaand verhaal over ontworteling, strijd en het verlangen naar thuis. Met Loey Tamaëla, zoon van een prominente KNIL-militair, als centrale figuur, biedt de film een aangrijpende inkijk in de ervaringen van Molukkers in Nederland. Na de vertoning zal filmmaker Anne Jan Sijbrandij aanwezig zijn voor een boeiende Q&A-sessie.

Vervolgens wordt het publiek uitgenodigd om te genieten van een live optreden in de foyer, waar de getalenteerde saxofonist Nicky Manuputty en gitarist Tasilo Pieck, bijgestaan door Danny Dupont op gitaar en percussionist Norman Hutuely, een muzikale reis door de tijd zullen presenteren. Met een harmonieuze mix van nostalgische Molukse melodieën en tijdloze klassiekers, belooft het optreden een onvergetelijke ervaring te worden die naadloos aansluit bij de thematiek van de film.

Dit inspirerende evenement wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met Stichting Pelita en belooft een avond vol emotie, cultuur en verbinding te worden.

Programma:

– 18:00 uur – Inloop en Molukse lekkernijen door Corlina’s Kitchen*

– 19:15 uur – Start documentaire Nusa Ina

– 20:00 uur – Q&A met filmmaker Anne Jan Sijbrandij

– 20:20 uur – Start optreden Nicky Manuputty, Tasilo Pieck & band

*Eten is niet inbegrepen in de ticketprijs

Voor meer informatie en tickets, bezoek: https://www.filmhuiszicht.nl/nusa-ina