Wethouder Andries Houtakkers onthulde onlangs één van de 52 kleine gevelbordjes op het standbeeld van Zefke Mols bij de Begijnenhofwal in Sittard. Op het gevelbordje staan naast de naam van het kunstwerk, de kunstenaar en datum van plaatsing ook een QR-code.  Die leidt naar meer informatie over het kunstwerk. Hiermee krijgen geïnteresseerden direct antwoord op vragen zoals; waarom is het kunstwerk gemaakt? Wat beeldt het kunstwerk uit? In Sittard-Geleen hebben 52 kunstwerken een bordje met een QR-code. Andries Houtakkers (cultuur): “Elk kunstwerk heeft een verhaal, en met één scan ligt dat verhaal nu binnen handbereik”. De online informatie over de kunstwerken is gemaakt door Visit Zuid-Limburg en staat op www.visitsittardgeleen.nl, de toeristische website van de gemeente Sittard-Geleen.  

Kunstwerken Sittard-Geleen online

Door de QR-code van een van de 52 kunstwerken te scannen, komt u uit op een pagina van www.visitsittardgeleen.nl. Hier leest u meer informatie over het kunstwerk, waar het kunstwerk staat, of het in een bepaalde wandel- en of fietsroute is opgenomen, wat er nog meer te zien en te doen is in de buurt en waar men bijvoorbeeld kan genieten van een hapje en een drankje.

Er staat ook een totaaloverzicht op www.visitsittardgeleen.nl/kunstwerken, inclusief een plattegrond zodat direct duidelijk is waar alle kunstwerken zich bevinden. Zo kan iedereen de kunstwerken altijd digitaal bekijken en de bijbehorende informatie lezen.

Bijzondere QR-code

Een van de 52 QR-codes toont op een bijzondere manier informatie over een kunstwerk. Dat is de QR-code bij het beeld van Zefke Mols. Na het scannen van deze code wordt de muzikant door een acteur verbeeld in een filmpje. Zo zien en horen geïnteresseerden op een bijzondere manier alle informatie over dit kunstwerk.