Quartier Chic by Graaf Huyn is de naam van de Pop-up galastore die op vrijdag 8 maart om 15.00 uur geopend zal worden in het schoolgebouw aan de Jos Klijnenlaan in Geleen. De Pop-up store is mede tot stand gekomen door de Stichting Ik Doe Mee!, het goede doel van het Glazen Huis in Geleen, editie 2023. Jongeren die, om wat voor een reden dan ook, zelf niet de financiële mogelijkheden hebben om galakleding en accessoires te kopen, kunnen dus binnenkort terecht bij Quartier Chic by Graaf Huyn. Zo hoeft geen enkele leerling meer het schoolverlaters gala te missen. 

In december werd er tijdens de vierde editie van het Glazen Huis in Geleen maar liefst €22.175 opgehaald voor de Stichting Ik Doe Mee! Met het geld dat is opgehaald kan de stichting veel wensen van kinderen die leven in armoede in vervulling laten gaan. Ook worden nieuwe projecten op touw gezet, zoals bijvoorbeeld de Pop-up galastore in het Graaf Huyn College. Op de middelbare school in Geleen leeft 20% van de leerlingen rondom de armoedegrens. Van de, in totaal 300 eindexamenkandidaten, komt dit neer op zo’n 60 leerlingen. 

Full experience

Een schoolverlaters gala is een bijzondere gebeurtenis in het leven van een middelbare scholier. Helaas gebeurt het nog té vaak dat jongeren, om financiële redenen, niet kunnen deelnemen aan het gala. Leerlingen die een jurk, pak of andere attributen willen lenen, kunnen een afspraak maken en samen met familieleden of vrienden komen passen en uitkiezen. “Zo zorgen we voor een full experience voor de jongeren”, aldus Caroline Hamersma, voorzitter van Stichting Ik Doe Mee!

Samenwerken 

Stichting Ik Doe Mee! zet zich in voor kinderen en jongeren uit de gemeente Sittard-Geleen die leven in armoede. De stichting doet dat door wensen van deze kinderen, gericht op meedoen aan het sociale leven, in vervulling te laten gaan. De samenwerking met het Graaf Huyn College ontstond toen de wens voor een galabank werd uitgesproken. Stichting Ik Doe Mee!, Graaf Huyn College Geleen en diverse gulle sponsoren zorgden er uiteindelijk samen voor dat de galabank er kwam. 

De Pop-up galastore zal op vrijdag 8 maart om 15.00u worden geopend. Vanaf die datum kunnen leerlingen die iets uit de galastore kunnen gebruiken een afspraak maken.