Sinds het jaar 2000 organiseert de Stichting CAP gedurende de 40 dagentijd een solidariteitsmaaltijd. Door COVID-19 is de maaltijd de afgelopen 3 jaar jammer genoeg niet door kunnen gaan. Dit jaar pakken ze deze mooie activiteit graag weer op! 

Op donderdag 23 maart 2023 is het zover. De opbrengst van de avond gaat naar de zusters Karmelietessen in Sao Paulo – Brazilië. Deze zusters bieden kinderen een veilige plek om op te groeien en te studeren. Marion Stans uit Limbricht en Yvonne en Danique Janssen uit Grevenbicht hebben ervoor gekozen om de zusters Karmelietessen in Sao Paulo –Brazilië te helpen. 

Het drietal reist in april naar Brazilië, waar ze o.a. hun eigen talenten zullen inzetten om de kinderen waardevolle lessen te leren. Ze zetten hun kennis en ervaring in m.b.t. voetverzorging en hygiëne, het trainen van weerbaarheid en verdediging. Daarnaast zullen ze voorlichting geven over de gevolgen van plastic soup en hoe bewuster om te gaan met het milieu. Marion, Danique en Yvonne hebben een crowdfunding opgezet onder de naam: “Inzet voor arme kinderen in Brazilië”, met een streefbedrag van € 7.000 voor o.a. een overkapping van de wasruimte en multimedia apparatuur. 

Tijdens de solidariteitsmaaltijd zullen zij meer vertellen over eerdere ervaringen en plannen. Bij de zusters Karmelietessen in Sittard, verblijft een zuster uit Brazilië. Ongetwijfeld komen haar ervaringen die avond ook aan bod. Tijdens de solidariteitsmaaltijd eten wij een eenvoudige maaltijd zoals de mensen in Brazilië doen. Ook is er een standje, waar allerlei spulletjes te koop zijn. 

De maaltijd wordt gehouden op donderdag 23 maart om 19.00 uur en zal eindigen rond 21.30 uur.

De avond vindt plaats in Gemeenschapshuis Oos Hoes, Schoolstraat 2 in Grevenbicht.

De zaal is vanaf 18.30 uur open.

De kosten bedragen € 10,00 per persoon en kunnen op de avond zelf betaald worden.

Opgeven liefst vóór  20 maart bij:

Fransien van der Beek, 06-13551984 fransienvdbeek@home.nl

Of Corine Smits, 06-12384253 smitscorine@hotmail.com