Tijdens de Ramadan, bracht Greutsj de gemeenschap samen om een verschil te maken in de levens van kinderen in Gaza, in samenwerking met Save the Children – onze doelstelling was om minimaal 555 euro op te halen, met 89,4 cent van elke gedoneerde euro rechtstreeks besteed aan kinderhulp.
Op zondag 17 maart organiseerde Greutsj een inzamelingsdag bij Plinthos in Sweikhuizen-Geleen. Het Greutsj-radioprogramma Kletsklank liet luisteraars een maand lang nummers aanvragen door middel van donaties. Belangrijker nog, de kinderen van Greutsj gebruikten hun creativiteit en enthousiasme om positieve veranderingen te bevorderen en bewustzijn te verspreiden over het welzijn van kinderen wereldwijd. Het was hartverwarmend om te zien hoe de kinderen van Greutsj hun creativiteit en energie gebruikten om het bewustzijn te vergroten en positieve veranderingen teweeg te brengen.
Tijdens de uitzending op 4 mei bij Doorstart Radio werd het hoogtepunt van de inzamelingsactie bekendgemaakt door Joep (12) en Arnika (11): een indrukwekkende som van 683 euro werd opgehaald. Dit overtrof ruimschoots het oorspronkelijke doel van 555 euro. De opbrengst zal rechtstreeks worden gebruikt om kinderen in Gaza te ondersteunen, waar recente conflicten een diepe impact hebben gehad op de meest kwetsbaren in de samenleving.
Deze inzamelingsactie was niet alleen een succes in termen van financiële steun, maar ook in het versterken van de banden binnen de gemeenschap en het inspireren van anderen om zich in te zetten voor een betere wereld voor kinderen overal ter wereld.
Foto Greutsj