Laden Evenementen

Vocaal Ensemble Arabesque uit Geleen is een van de weinige Limburgse amateurkoren die zich uitsluitend richten op de Renaissance en de Barok. Het koor staat sinds 2002 onder leiding van Arno Kerkhof. Sindsdien hebben er vele bijzondere concerten plaatsgevonden, met o.a. de Coronation Anthems van Händel, de Funeral Music van Purcell en in 2019 de Messa in C van Schnitzer.

Na corona heeft het koor een doorstart gemaakt en staat het volgende concert op het programma: een Maria-concert met werken van Gabrieli, Frescobaldi, Hassler en Schütz. Dit zijn niet alleen componisten uit de hoogste regionen, maar er wordt ook aangetoond welke invloed met name Gabrieli in Venetië uitoefende op de componisten van boven de Alpen, zoals zijn directe leerlingen Hassler en Schütz.
Het geheel wordt aangevuld met instrumentale werken. Hiervoor zal Arno zijn eigen twee orgels meenemen, een voor de begeleiding en een voor de solo werken. Dit laatste orgel is werkelijk uniek en in 2018 speciaal voor hem in Venetiaanse stijl gebouwd. Er is in de wijde omtrek geen orgel te vinden, waar de composities van Frescobaldi en tijdgenoten zo authentiek op kunnen worden gespeeld.

Kaarten reserveren via concerten@salviuskerkje.nl

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant