Laden Evenementen

De 16e en 17e eeuw was in heel West-Europa een periode van muzikale bloei. Aan alle hoven en in alle kloosters en kerken werd lustig gezongen, gespeeld en gecomponeerd. Dat gebeurde in een verfijnde stijl waarbij melodieën door elkaar heen werden geweven.
Vocaal Ensemble Arabesque, geleid door Arno Kerkhof en repeterend in Sittard, legt zich toe op deze ‘polyfone’ stijl. Het koor nodigt u uit te komen luisteren naar een programma met Engelse muziek. Ondanks de nauwe betrekkingen met het vasteland ontwikkelden de eilanders een heel eigen stijl die zich kenmerkt door heldere elegantie en gewaagde dramatiek.
Op het programma staan werken van onder meer Thomas Tallis, William Byrd en Henry Purcell. Van de laatste wordt het magistrale Evening Service (Magnificat en Nunc dimittis) uitgevoerd. Van diens leermeester en vriend John Blow hoort u een adembenemende toonzetting van het boek Job: O Lord, I have sinned.
Het programma wordt afgewisseld met solo-optredens van enkele koorleden: vocaal, op luit en op baroktrombone. Naast toehoorders zijn ook geïnteresseerde zangers en zangeressen van harte uitgenodigd. Na Corona heeft het koor een ambitieuze en succesvolle doorstart gemaakt. Nieuwe, geoefende koorzangers zijn heel welkom. Entree 12,50.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant