Maandag 6 mei hebben de directies van Alfa Bierbrouwerij en Hansen Dranken een sponsorovereenkomst ondertekend met de organisatie van OLS 2024 Beekdaelen. Alle drie de partijen zijn verheugd dat hiermee een essentiële bijdrage wordt geleverd aan een van de grootste culturele evenementen in de beide Limburgen, het Oud-Limburgs Schuttersfeest.

Alfa Bierbrouwerij

Familiebrouwerij Alfa Bier, gevestigd in Thull-Schinnen, staat sinds jaar en dag erom bekend de Limburgse cultuur en het verenigingsleven een warm hart toe te dragen en is blij na enkele jaren het OLS weer te mogen ondersteunen. “We gaan tijdens de weken van het OLS zorgdragen voor een heerlijk glas kwaliteitsbier zowel in de tent als op de schutterswei. Daarbij is het natuurlijk prachtig dat we als bedrijf uit Beekdaelen in onze eigen gemeente dit unieke evenement, dat bekend staat om vertier en verbroedering, van een goede service mogen voorzien”, aldus de directie van Alfa Bier. De familie Meens, 4e en 5e generatie zijn dan ook verheugd om met partner Hansen Dranken het bier te mogen verzorgen. “Wij staan als onafhankelijke Limburgse familiebrouwerij midden in onze samenleving. Bier verbroedert en de mensen genieten, dat is de cultuur die wij hoog in het vaandel hebben staan. Proost met een glas Edel Pils, op een schitterend OLS hier in de gemeente Beekdaelen.” 

Hansen Dranken 

De evenemententak van Hansen Dranken is tijdens tal van regionale evenementen van de partij. Of het nu gaat om festivals, grootschalige carnavalsevenementen of schuttersfeesten. Ook lokale en particuliere gelegenheden kunnen rekenen op de service en persoonlijke aandacht van de drankendistributeur uit Linne. Hansen Dranken is bij monde van Ger Hansen dan ook enthousiast over de samenwerking met het OLS Beekdaelen. “Dit typisch Limburgse evenement heeft een geweldige uitstraling, daar verbinden we dan ook graag onze naam aan. Met onze expertise gaan we de negen schutterijen van Beekdaelen van harte helpen en zullen er alles aan doen om van dit megafestijn samen een fantastisch feest te maken.”

Limburgse ondernemers

De huidige organisatie heeft alle steun heel hard nodig, temeer daar de voorbereidingstijd voor de 9 schutterijen van Beekdaelen nog maar heel kort is. Anoesjka Koopmans, president van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie, bedankt beide directies voor de geweldige wijze waarop zij het OLS Beekdaelen gaan ondersteunen. “De bijdrage van Limburgse ondernemers is van groot belang. Ik zou willen zeggen: ´Saame veur ´t OLS’, de jaarlijkse hoogmis van de Limburgse volkscultuur.”

Programma en vrijwilligers

De organisatie van het OLS 2024 Beekdaelen laat weten dat inmiddels alle programmaonderdelen tussen 15 juni en 13 juli bekend zijn. Met naast het Kinjer-OLS op 27 juni en de wedstrijden op 7 en 13 juli meerdere feestmiddag en -avonden.

De Schintaler, Bieske en DJ FUNK-A-RICO zijn van de partij op 29 juni en voor 5 juli staat GOOT FØUT XXL gepland. De line-up voor die avond: The Partysquad, Outsiders, Qmusic The Party, Henk Dissel en Erwin en de Nachtvlinders. Zondag 23 juni is voor de hele familie het BingOLS met Miss Patty Pam Pam en Ton Meisen (Tonnie’s Viniellie). Beppie Kraft en het duo Sam en Stan verzorgen 23 juni de Mitzing Dinsdig. Tickets zijn online te bestellen: www.ols2024.eu/programma.

Het aantal vrijwilligers dat zich inmiddels heeft gemeld bedraagt zo’n 600. “Geweldig zoveel enthousiasme, maar we hebben voor alle weken nog veel meer vrijwilligers nodig, namelijk in totaal 1500 mensen”, aldus vice-voorzitter Jos Timmermans. Aanmelden kan via de website van de OLS-organisatie: www.ols2024.eu/vrijwilligers.