Cyrille Niël met nieuwe cabaretshow in Toon Hermans Theater

Dinsdag 23 mei startte de kaartverkoop voor de inmiddels 3de one-men-show van Cyrille Niël, die op 3 november in première gaat in het Toon Hermans Theater in Sittard. Het is de eerste voorstelling na de sluiting van het theater in de zomer en de eerste voorstelling nadat het Toon Hermans Theater haar samenwerking met Parkstad Limburg Theaters is aangegaan. Vandaar ook dat de try-out voor Cyrille’s voorstelling op 29 oktober zal zijn in Parkstad Limburg Theater in Heerlen. In tegenstelling tot zijn twee eerdere cabaretvoorstellingen die meer op alleen Sittard waren geschreven, is dit een dialect voorstelling, gericht op de Limburger. Met als achterliggende gedachte, dat ze in de Limburgse cultuur in de basis alle ingrediënten zitten voor geluk.

Limburgs
Deze voorstelling heeft lang kunnen rijpen, want hij was al voor 80% geschreven voor Corona. Nadat alles weer mogelijk was met 100% garantie op een publiek, waarbij de schaterlach zich kan aansteken, heeft Cyrille de voorstelling afgeschreven. “Het wordt weer  een mooie dialect voorstelling, waarin ik geprobeerd heb, naast mooie muziek en leuke grappen, ook wat diepgang te brengen.” aldus Niël. Al meerdere keren is aan Niël de vraag gesteld wanneer we hem in Carré mogen verwachten. Zijn antwoord hierop is altijd dat het natuurlijk een iconisch theater is, maar hij wil het Limburgs dialect niet loslaten in zijn voorstellingen. Ik denk dat er nog veel te halen is voor het Limburgse cabaret. 

Op zuik nao get gelök

Het thema van de nieuwe voorstelling is ‘Op zuik nao get Gelök’.  De bezoekers worden meegenomen door het levensverhaal van een oude schoolvriend. Herkenbare hilarische situaties worden afgewisseld met mooie bekende en nog onbekende liedjes. Meestal vergezeld door de vleugel, maar ook andere instrumenten passeren de revue.

De inspiratie voor ‘Op zuik nao get Gelök’ haalde Cyrille uit de huidige tijd. Hij hoefde naar eigen zeggen niet ver te zoeken. Iedereen wil gelukkig zijn, is hier naarstig naar op zoek… en vergeet hierdoor vaak te kijken naar wat er al is. Vandaar ook in de voorstelling een ode aan een aantal Limburgse coryfeeën, die op deze lijn altijd hun shows of liedjes schreven.  Een prachtige combinatie van Limburgs cabaret, humor én muziek.

Over Cyrille Niël
Cyrille Niël , ook wel omschreven als de Limburgse muzikale duizendpoot en cabaretier, staat bekend om zijn puurheid en respectvolle humor en gevoelige vertolkingen van liedjes van Toon Hermans.  In 2018 debuteerde hij met ‘De Gevleugelde Druimer’ en in 2021 bracht Niël ‘De Toone van Zitterd’. Beide voorstellingen mochten rekenen op super enthousiaste recensies en staande ovaties van ’t publiek. Daarnaast is hij de trotse wederhelft van Sjef Schurgers in ’t duo Kwebbel & Sjnebbel en vaste hoofdrolspeler van de Zittestje Revuu. 

Prijs: vanaf € 17 

www.toonhermanstheater.nl

Foto Peter Schols

2023-07-03T11:55:17+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant