Geïnspireerd door het landelijke initiatief ‘Recycle Sint, sloegen Greutsj en Kootje Spek de handen in één.  Zij organiseren aanstaande zondag 26 november, een allereerste Recycle Party bij Plinthos aan de rand van Geleen. Deze eerste editie staat in het teken van Sinterklaas.

De afgelopen weken konden bewoners uit de gemeente nog goed en bruikbaar speelgoed afgeven tijdens de zondag activiteiten die Greutsj wekelijks organiseert. Er zijn ruim 150 stuks aan speelgoed gedoneerd.

Dat er zoveel inschrijvingen zouden komen voor deze eerste Recycle Party, hadden de organisatoren niet verwacht. Omdat het tijdens de eerste inzamel dag niet storm liep beraadden zij zich al op een plan B. waarbij eventueel cadeautjes bijgekocht zouden moeten worden. Uiteindelijk bleek dit niet nodig. “Mensen zijn enorm betrokken en hebben ontzettend veel speelgoed gedoneerd, er is zelfs een WII spelcomputer met alles erop en eraan afgegeven”, aldus één van de organisatoren, Caroline Mulders. Met een klein team van vrijwilligers zijn alle tweedekans cadeautjes verdeeld, ingepakt en voorzien van naam zodat Sinterklaas op zondag 26 november precies weet aan wie hij welk pakje moet geven. Tijdens deze allereerste Recycle Party zullen er 50 kinderen in leeftijd tussen de 4 maanden en 10 jaar verrast worden door de Groene Sint. Er zullen 15 Oekraïense en 2 Syrische kinderen aanwezig zijn. De Oekraïense kinderen maken overigens voor het eerst kennis met de goedheiligman. Iedereen zal een passend presentje ontvangen, het speelgoed dat overblijft gaat naar een ander goed doel. “Overigens zetten wij niet alleen in op gezinnen die minder financiële middelen hebben om op 26 december flink uit te pakken maar ook op het reduceren van de ‘koopgekte’. Tweedehands speelgoed is vaak nog prima speelgoed om cadeau te doen”. Om 13:00 u begint de middag met een optreden van Kootje Spek Theater. Na het optreden zal Sint en Piet de cadeaus overhandigen. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Deze Sinterklaas editie van de Recycle Party zal niet de laatste zijn. De organisatie wil vaker een Recycle Party organiseren.