Aankomende zondag gaan de NEC Wheelchair Singles Masters en the ITF Wheelchair Doubles Masters van start. Van 30 oktober t/m 6 november 2022 gaan de beste rolstoeltennissers van 2022 met elkaar de strijd aan om de wereldtitels in het enkel en dubbelspel. Dit prestigieuze eindejaar toernooi vindt plaats in Sportcentrum de Rusheuvel in Oss. Namens Nederland komen US Open winnaars Diede de Groot en Niels Vink in actie. Daarnaast zullen ook landgenoten Aniek van Koot, Sam Schröder, Jiske Griffioen, Maikel Scheffers, Ruben Spaargaren en Tom Egberink aantonen dat zij bij de wereldtop behoren.

Het toernooi wordt georganiseerd door sportevenementenbureau Team TOC in samenwerking met de ITF, de KNLTB, de gemeente Oss, het Sport Expertise Centrum, de provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De gehele week staat in het teken van toptennis en het vergroten van de bekendheid van rolstoeltennis en inclusief sporten.

Nederlandse top aanwezig

In de top van de wereldranglijst van rolstoeltennis zijn veel Nederlanders terug te vinden. En dat is niet voor niks. ,,Nederland is een aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland en daarom is het fantastisch dat we de beste rolstoeltennissers van de wereld weer in ons eigen land in actie kunnen zien”, aldus Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB. De Wheelchair Tennis Masters vormen een unieke kans om onder andere de bijna onverslaanbare Diede de Groot in actie te zien. Vorige maand won de 25-jarige De Groot in New York haar vijfde US Open titel op rij.

Hoog bezoek tijdens finaleweekend

Gedurende het finaleweekend mag de organisaties van de ITF Weelchair Tennis Masters zich verheugen op hoog bezoek. Op zaterdagmiddag 5 november rijkt Minister voor Langdurige Zorg & Sport Connie Helder de prijzen uit bij één van de finales. Op zondag 6 november bezoekt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet het evenement. Die middag zal er gelegenheid zijn voor een kort fotomoment met de spelers, en zal de prinses zorgdragen voor de prijsuitreiking.

Inspiratie voor de lokale gemeenschap

David Haggerty, President van de internationale tennisfederatie ITF, hoopt dat de Rolstoeltennis Masters veel mensen zal verwonderen en inspireren. ,,We kijken met heel veel plezier uit naar een week vol spectaculaire topsport. Met een breed programma trachten wij de lokale gemeenschap bij het evenement te betrekken en hen te inspireren.” Dat geldt ook voor Jacco Peter Hooiveld, wethouder sport van gaststad Oss. In Oss wordt veel tijd en energie gestoken in het versterken van een inclusieve samenleving. ,,Oss is een gemeente die kansen biedt. We vinden een inclusieve samenleving belangrijk waarbij iedereen mee kan doen, ongeacht je talent of beperking. En dat geldt zeker ook voor sport.’’

Tijdens de Wheelchair Tennis Masters 2022 zal op de eventlocatie ook ruimte zijn voor het vergroten van de bekendheid van rolstoeltennis. Zo is het Sport Expertise Centrum aanwezig om bezoekers zelf de sport te laten ervaren. “Topsport inspireert en motiveert om in beweging te komen. Dat mogen we nu ook in Oss ervaren”, aldus Marc Ghering, Directeur van het Sport Expertise Centrum.

Baltovenaar Mansour Bahrami
Naast de vele wedstrijden van hoog niveau kunnen bezoekers zich ook verheugen op de komst van Mansour Bahrami. Deze befaamde baltovenaar weet menigeen met een lach op het gezicht achter te laten door zijn vakkundige techniek. Op donderdagavond 3- en vrijdagavond 4 november speelt Bahrami een demonstatiewedstrijd i.c.m. een van de top spelers uit het toernooi. . Eric Kersten, CEO van sportevenementenbureau Team TOC, kan zijn geluk niet op met de komst van de Iraniër: ,,Het komt niet heel vaak voor dat je de beste rolstoeltennissers ter wereld in eigen land in actie kunt zien. Laat staan dat je als ‘toetje’ ook nog eens kunt rekenen op de kunsten van Bahrami!”.

Kaartverkoop en meer informatie
Kaarten voor de 2022 ITF Wheelchair Tennis Masters zijn beschikbaar vanaf € 8,50. Ga voor meer informatie en het volledige deelnemersveld naar wtm2022.nl.

Foto Team TOC